Westland zet in op ruim 3000 bedden voor arbeidsmigranten

De gemeente Westland verwacht de komende jaren op ongeveer zestien locaties verspreid over het Westland ruim 3000 nieuwe bedden voor arbeidsmigranten te kunnen realiseren, zo blijkt uit een plan van aanpak dat door het college is voorgelegd aan de gemeenteraad. In eerste instantie wordt er ingezet op minimaal 2000 bedden, maar de mogelijkheden voor nog eens ruim 1000 extra bedden zijn aanwezig.

Van de zestien potentiële locaties, zijn er op dit moment al twee bekend: Elzenbosch op de grens tussen Honselersdijk en Naaldwijk en Tiendweg in Naaldwijk. De overige locaties worden later bekend gemaakt, zodra aan een aantal voorwaarden is voldaan. Die voorwaarden luidden:
  • de initiatiefnemer heeft een plan gemaakt dat door de gemeente globaal is beoordeeld en geen onoverbrugbare belemmeringen oplevert;
  • de initiatiefnemer heeft aangetoond aan de gemeente dat het plan haalbaar is;
  • de initiatiefnemer heeft de zeggenschap over grond of kan deze krijgen;
  • de gemeente en de initiatiefnemer hebben goede afspraken gemaakt over de communicatie gedurende het hele proces en goede beheerafspraken tijdens de exploitatie.
Het plan van aanpak is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente, LTO Glaskracht en de Westlandse Vereniging van Uitzenders. Ruim een jaar geleden werd gestart met de samenwerking om aan de in 2012 gemaakte bestuurlijke afspraak van 2000 bedden te gaan voldoen.

Lees hier verder, onder andere ook enkele antwoorden op veelgestelde vragen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven