Uniek lichtspectrum ontwikkeld voor tulpen

Met welk licht groeien tulpen het allerbeste? Dat is onderzocht door de lampenleverancier BLV in samenwerking met een van Nederlands grootste tulpentelers. Ze ontwikkelden een manier om de kwaliteit van de tulpen te verbeteren.


De tulp is niet alleen een klassiek Nederlands symbool, maar ook een van de populairste bloemen in Europa. In 2018 werden er voor het eerst meer dan twee miljard tulpen gekweekt en begin 2018 waren er al meer dan 130 miljoen verhandeld via Royal FloraHolland.

De open tulpenvelden zijn bekend, maar tulpen bloeien ook onder glas. Vooral in de winter kan het gebrekkige licht dan echter een probleem zijn voor de kwalitatieve aspecten van de tulp.

Met verschillende proeven heeft BLV de golflengtes vastgesteld die bijdragen aan verschillende kwalitatieve eigenschappen: de vorm van ontwikkeling van het blad en de Stengel, het gewicht en de hoogte van de bloem in verhouding tot het blad, evenals het ontvouwen van de bladen.

Dankzij de lichtoplossing van BLV zijn deze kwalitatieve aspecten te verbeteren. Daarbij gaat het niet alleen om het aanpassen van het spectrum, maar ook om de intensiviteit en de uniformiteit van het licht, resulterend in een betere algemene bloemkwaliteit en daardoor minder uitval.

Dankzij de hoge kleurweergave index (CRI>85) verschijnen de kleuren van de bloem bovendien nagenoeg perfect natuurlijk, bijna net als bij natuurlijk zonlicht. Dit maakt het controleren en selecteren van de bloemen veel makkelijker en zorgt voor aangename werkomstandigheden.

Het op maat gemaakte lichtspectrum voor tulpen is direct beschikbaar en is te verkrijgen als variant van de BLV LED multilayer luminaire serie.

Voor meer informatie:
BLV
+31 (0) 20-4469359
www.blv-licht.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven