Persprijs Plantarium 2018 voor Triple Beauty en Ficinia Ice Crystal

Ficinia Ice Crystal van F.N. Kempen bv uit Mijdrecht heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs 2018 gewonnen. In de categorie concepten ging deze prijs naar Triple Beauty tevens ingezonden door F.N. Kempen bv.
 
Bij de Triple Beauty was de jury enthousiast over de goede combinatie van drie kleurrijke vaste planten en grassen in één pot. Gemakkelijk in gebruik en erg gebruikersvriendelijk voor de consument. Over Ficinia Ice Crystal was de jury unaniem. Een nieuwe plant met een modern uiterlijk. Ficinia Ice Crystal is zeer geschikt voor toepassing in de kleine tuin of op het balkon. De mooie kleur en de fijne haren op de bladeren geven de plant een ijzige stijl.


Links de3 Ficinia Ice Crystal P15, rechts de Triple Beauty

Tweede en derde plaats In de categorie Tuinplanten werden zeven inzendingen door de jury beoordeeld. De tweede plaats was voor Amelanchier alnifolia ‘Saskatoon Berry’ ingezonden door Joh. Stolwijk & Zn. uit Boskoop en de derde plaats voor Pinus nigra ‘Aron’ (Summer Breeze) van Van Son & Koot bv uit Kaatsheuvel. Bij de concepten waren er zes inzendingen. Good Roots van Hoogeveen Plants uit Hazerswoude werd tweede en de derde plaats was voor Create your own garden van Koetsier Vaste Planten uit Boskoop.
 
Jurering In de jury voor de persprijs waren 18 journalisten vertegenwoordigd uit de landen: Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oekraïne, Polen, Rusland, Tsjechië en Zwitserland. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de Jury Andreas Henk, vakjournalist Gabot – Das Gartenbau Portal uit Duitsland.
 
Plantarium 2018 en de najaarsbeurs van GRO EN-Direkt, samen onder één dak, vinden plaats van 22 t/m 24 augustus 2018 aan de Denemarkenlaan 11. De locatie is te bereiken via de vertrouwde parkeerplaats op het Greenpark Boskoop (Denemarkenlaan 9). De openingstijden zijn van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. De entree is gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart of door digitale voorregistratie. Kijk voor meer informatie op www.plantarium.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven