Bernardo Greeve, KG Greenhouses:

"9 hectare is ook voor Britse begrippen een groot project"

Tholen - Een mooi project in Groot-Brittannië voor KG Greenhouses. In de komende maanden wordt in Clay Lake een negen hectare kas uit de grond gestampt. Het is de derde keer dat het bedrijf uit Bergschenhoek voor deze opdrachtgever, een Britse kweker van potplanten en perkgoed, bouwt.“Negen hectare is ook voor Britse begrippen een groot project”, vertelt Bernardo Greeve. “Bijzonder aan dit project is dat de kas zal worden voorzien van een houtstookinstallatie. We plaatsen daarom een biomassa ketel van 8 MW. Dat wordt de grootste van Engeland.”

De bouw van de nieuwe kas vindt plaats op een heel nieuwe locatie. “Het voordeel daarvan is dat je veel mogelijkheden hebt met het maken van het ontwerp. De andere kant is dat er nog helemaal niets is, geen infrastructuur, geen laaddocks of erfverhardingen. We beginnen dus helemaal bij de basis.”

KG Greenhouses is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het hele turn-key project. De kas zal worden ingericht met eb en vloed kweektafels met de nodige automatisering erbij, zodat de kweker direct aan de slag kan met de teelt.

“Op dit moment werken we onder andere aan de fundatie. Ook de grondleidingen van warmte- en watertechniek worden momenteel aangelegd”, licht Bernardo toe. Regelmatig publiceert KG Greenhouses een filmpje zodat het bouwproces van dit bijzondere project op de voet kan worden gevolgd.Voor meer informatie:
Bernardo Greeve
KG Greenhouses
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD Bergschenhoek
The Netherlands
Tel. +31-10 5212644
info@keesgreeve.nl
www.keesgreeve.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven