Rocketstar Indigo beste noviteit Plantarium 2018

Buddleja davidii 'SMNBDBT' (Rocketstar Indigo) ingezonden door Valkplant BV uit Boskoop is uitgeroepen tot beste Noviteit Plantarium 2018.
 


De jury was zeer te spreken over de onderscheidende en vernieuwende combinatie van eigenschappen van de plant. "De struiken zijn goed vertakt met een dichte, lage groeiwijze. Het contrast tussen het donkergroen blad en de warme bloemkleuren is prachtig. De bloemen zijn diep violet met oranje oogje. Door de grote invloed van Buddleja davidii in de kruising is de plant prima winterhard en daardoor zeer breed toepasbaar."
 
Vier keer goud

Buiten de beste noviteit werden nog vier andere planten door de jury met goud bekroond. Carex morrowii 'Everglow' (Evercolor) ingezonden door Cammeraat Potcultuur BV uit Boskoop, Echinacea 'IFECSSSAL' (Sunseekers Salmon) van Gootjes-AllPlant BV uit Heerhugowaard, Hydrangea arborescens 'NCHA8' (Bellaragazza Limeta) van Valkplant BV en Hydrangea macrophylla 'ROCO131801' (Roco Black Knight) van RoCo Young Plants BV uit Reeuwijk kregen een gouden medaille. De jury kende voorts acht zilveren en acht bronzen medailles toe.
 
63 planten gekeurd
Bij de 36e editie van Plantarium waren er 95 noviteiten aangemeld. Hiervan zijn 88 inzendingen geaccepteerd voor de keuring. Uiteindelijk zijn er 63 planten gekeurd. Een mooi aantal, aldus de jury. Helaas waren een aantal deelnemers door onverwachte omstandigheden gedwongen om hun inzending terug te trekken. De jurering van de noviteiten wordt gedaan door een deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.
 
De beste noviteit van Plantarium krijgt na afloop van de beurs een plekje op de Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. In een speciaal Plantarium vak staan hier de Beste noviteiten van afgelopen jaren geplant. De planten kunnen hier rekening op belangstelling van het publiek. Daarnaast kan worden bekeken hoe de plant presteert qua sier- en gebruikswaarde als hij staat geplant in de volle grond.
 
Plantarium 2018 en de najaarsbeurs van GROEN-Direkt, samen onder één dak, vinden plaats van 22 t/m 24 augustus 2018 aan de Denemarkenlaan 11. De locatie is te bereiken via de vertrouwde parkeerplaats op het Greenpark Boskoop (Denemarkenlaan 9). De openingstijden zijn van 8.00 tot 18.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. De entree is gratis door gebruik te maken van de verstrekte relatiekaart of door digitale voorregistratie.

Voor meer informatie www.plantarium.nl 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven