Gerichte inzet van sluipwesp bestrijdt wittevlieg

De Spike, de door Horticoop ontwikkelde verspreider van natuurlijke vijanden, is nu ook verkrijgbaar met Eretmocerus, een wittevliegbestrijder. Eerder al was de Spike beschikbaar met de galmug Aphidoletes.De sluipwesp Eretmocerus eremicus is een wittevliegbestrijder in groenten, potplanten en snijbloemen. Door deze sluipwesp nu ook in een Spike te leveren, kan deze makkelijker worden uitgezet in teelten op steenwolmat en in de pot. Door de uitgekiende behuizing blijven de bestrijders in de Spike droog bij beregening.

Een tuinder zet meerdere Spikes uit met relatief kleine hoeveelheden bestrijders. Hij kan ze hierdoor zeer gericht inzetten op plaatsen waar de plaagdruk groot is. En door het uitzetten op meerdere plekken, vindt er ook een gelijkmatige verdeling over de kas plaats.

De sluipwesp kan zich in de pop naar het licht toe draaien, zodat deze altijd uitkomt en zich makkelijk in het gewas kan verspreiden. Iedere Spike bevat zestig poppen, vergelijkbaar met de bekende kaartjes met Eretmocerus.


Voor meer informatie:
Horticoop
www.horticoop.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven