inzendingen CNB New Plants

Noviteiten, noviteiten en nog eens noviteiten op Plantarium

Van woensdag 22 t/m vrijdag 24 augustus vindt Plantarium plaats in Boskoop. De vaste planten vertegenwoordigers van CNB zijn ook weer van de partij en hebben een drietal noviteiten aangemeld voor de keuring. Naast deze inzendingen zijn er in de stand nog meer noviteiten te zien, die ook in de stand te zien zijn.

Carex Ribbon Falls, Ashiro Gentiana en Phlox Green Lion

Ribbon Falls is een nieuwe donkergroene Carex en een krachtige groeier. Deze noviteit is ingezonden voor de keuring. Het donkergroene, licht golvende en glimmende blad zorgt voor een gezonde uitstraling. De plant is geschikt voor de border voor in pot en als hanging basket.


Links: Carex Riboobn Falls, rechts Gentian Crystal Ashiro

Ashiro Gentian uit Japan heeft een primeur op Plantarium 2018: de eerste nieuwe generatie pot Gentianen zijn te zien in de stand. Ze zijn werkelijk schitterend met de witte Crystal Ashiro, de donker rode Lipstick Ashiro en de donkerblauwe Shine Blue Ashiro.

De nieuwe mos - groene Phlox Green Lion is met zijn lange bloei van 8-12 weken en zijn compactheid een topper die geschikt is voor de pottenteelt. Uiteraard is deze noviteit ook in de stand te vinden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met vertegenwoordigers Ron Hoogeveen en Marcel Salman.

Heuchera villosa High Hopes en Schizachyrium scoparium Chameleon
CNB vertegenwoordigers Henk de Jong en René Schrama hebben daarnaast nog twee noviteiten ingezonden. Schizachyrium scoparium Chameleon heeft een groen-wit blad, dat verkleurt naar paarsrood. De plant bloeit in september en november, bij voorkeur in de tuin of in een border. De Heuchera villosa High Hopes zou daarnaast ook worden ingezonden, maar door de hitte van de afgelopen tijd is het resultaat helaas niet voldoende om deze noviteit te showen.

bron: CNB New Plants

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven