Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Karel Hermans en Adrie Visbeen reageren op faillissement Mooy Logistics

"Duitsland is in het verstransport een harde en moeilijke markt voor vervoerders"

Tholen - Collega-vervoerders tonen zich aangeslagen over het faillissement van Mooy Logistics. "Ik kan er eigenlijk weinig over zeggen, maar heb het niet zien aankomen en vind het droevig", reageert Adrie Visbeen, van het gelijknamige transportbedrijf uit Nieuwe-Tonge desgevraagd. "Ik heb totaal geen inzicht wat er verder gaat gebeuren. Je spreekt niet over een klein bedrijf. Ik hoop wel dat er een passende oplossing komt voor de mensen die er werken."

De situatie bij Mooy kun je volgens Adrie niet één op één kopiëren naar andere transportbedrijven. "Die situatie verschilt per bedrijf, maar ik moet wel zeggen dat vooral Duitsland in het verstransport een harde en moeilijke markt is voor vervoerders."

Karel Hermans en Adrie Visbeen

Dat beaamt algemeen directeur Karel Hermans van Kempen Transport uit Venlo. "Na Goes Transport is het nu blijkbaar de beurt aan Mooy Logistics. De opdrachtgevers mogen zich hier best weleens achter de oren krabben. Stijgende loonkosten, tolheffing, claims. Het lijkt of de transportbedrijven een soort van melkkoe worden."

Ook voor hem kwam het faillissement van Mooy Logistics als een volslagen verrassing. "Net als Van Rijn vijf jaar geleden behoorde Mooy juist tot die bedrijven waarvan je dacht dat ze niet om konden vallen. Als collega-vervoerder zou ik het een trieste zaak vinden als zo'n gerenommeerde zaak van de wegen verdwijnt. Ik hoop dat er een passende oplossing wordt gevonden."