Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
21-23 november, Shanghai

Complete sierteeltwereld vertegenwoordigd op Horti China

De vier grootste Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen op het gebied van de bloemenproductie - Ecuador, Colombia, Ethiopiƫ en Kenia - zullen allen vertegenwoordigd zijn tijdens de World Floral Expo China (HPP exhibitions) en Horti China. Deze evenementen vinden plaats op 21-23 november in het Shanghai National Exhibition and Convention Center.



Volgens de World Flower Map van het Koninklijke Nederlandse Onderzoeksinstituut leidt Afrika de wereldwijde bloemenproductie, importeert Europa de grootste hoeveelheid snijbloemen en is China zowel topproducent van rozen als grote importeur van buitenlandse planten. Grote Chinese importladingen van Afrikaanse bloemen komen aan in grote havens zoals die in Beijing, Shanghai, en Guangzhou. Vanaf daar worden de bloemen naar locaties door het hele land vervoerd om op de binnenlandse markt afgezet te worden of hun weg naar elders te vervolgen. Het Belt and Road Initiative heeft de transportkanalen tussen AziĆ« en Afrika geoptimaliseerd en dit heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar bloemen en agrarische producten in China flink is toegenomen. Afrika blijft de grootste bron van snijbloemen op de Chinese markt en dankzij de handelsvisie van de Chinese president Xi en Afrika's grote investeringsplannen, is de verwachting dat de samenwerking tussen China en de grootste Afrikaanse exporteurs nog verder zal toenemen. 

De World Floral Expo China (HPP exhibitions) wordt gehouden tijdens China's snelstgroeiende internationale tuinbouwevenement, Horti China. Dit evenement richt zich op de verdeling, teelttechniek en tuinbouwfaciliteiten. Bezoekers kunnen onder ander een groot assortiment van rozen, lelies, gypsophila's, gerbera's, gladiolus en hydrangea's bekijken. De expositieruimte is maar liefst 27.000 m2 groot en meer dan 400 bedrijven nemen deel aan het evenement.

For more information:
Horti China
Publicatiedatum: