Vlak voor aanpassing bestemmingsplan toch bouwaanvraag ingediend

Bestuurlijke paniek rondom 'Polenhotel' Maasdijk

Tholen - Veel ophef in het Westland deze week over de mogelijke komst van een tweede 'Polenhotel' in Maasdijk. De gemeenteraad werd halsoverkop uit reces teruggeroepen voor in eerste instantie een 'geheime' vergadering. Al snel bleek een mogelijk nieuw 'Polenhotel' het hete hangijzer te zijn. Vandaag volgde een reactie van de Gemeente Westland over de gang van zaken rondom het bestemmingsplan Honderdland Fase 2.

In het desbetreffende bestemmingsplan bleek ruimte te zijn voor de huisvesting van zo'n 2000 arbeidsmigranten in Maasdijk, mogelijk zelfs om 'onbeperkt' huisvesting voor arbeidsmigranten te bouwen. De bouw van een tweede 'Polenhotel' in het Westlandse dorp werd door veel raadsleden eerder al als ongewenst bestempeld omdat daarmee de hoeveelheid arbeidsmigranten onevenredig hoog zou worden in verhouding tot de dorpsbevolking. Een betere spreiding is volgens het merendeel van de raad gewenst.

Dat lijkt nu ook het College van B en W zich te hebben gerealiseerd. Door het bestemmingsplan is voorlopig een streep gezet, waarmee de bouw van een tweede 'Polenhotel' voorlopig van de baan is.

Tenminste, zo lijk het. De WOS en TV West berichten vrijdagochtend dat er mogelijk toch een 'Polenhotel' komt, omdat er vóór aanpassing van het oude bestemmingsplan toch een aanvraag is ingediend voor bouw van een hotel. Die aanvraag zou zijn ingediend door een uitzendbureau.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven