Van den Berg Hedera sluit aan bij Fair Flora

Sinds vrijdag 10 augustus 2018 is het consumentenlabel Fair Flora een deelnemer rijker. Van den Berg Hedera’s uit Luttelgeest is toegetreden. "Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk en we willen de consument graag laten zien waar we staan", zegt Carlo van den Berg van Van den Berg Hedera’s. "Dankzij Fair Flora kunnen we dit beter communiceren naar de consument."Van den Berg Hedera’s kweekt hedera’s op bijna drie hectare in Luttelgeest, die verkocht worden via veilingen. Er worden hedera’s geteeld in de potmaten 8,5 en 13 centimeter en de 19 centimeter hangpot. Daarnaast gebeurt het opkweken van stek in Oeganda en Kenia.

Van den Berg Hedera’s geldt als één van de Founding Fathers van Benefits of Nature, waar ook Fair Flora uitgerold is. Met Benefits of Nature heeft Van den Berg Hedera’s haar footprint uitgerekend. "We zijn al heel lang bezig met duurzaamheid", legt Van den Berg uit. "Ruim vijfentwintig jaar geleden hebben we een koelsysteem met grondwater in de kas geïnstalleerd, waarmee we de pottemperatuur naar beneden konden krijgen. Dat scheelde veel elektriciteit."

"Tien jaar geleden zijn we gekoppeld aan een biovergistingsinstallatie, waarbij we hun warmteoverschot kunnen gebruiken. Daardoor verbruiken we veel minder aardgas", aldus Van den Berg. "Door deelnemer te worden van Fair Flora kunnen we dat soort ontwikkelingen beter vertalen naar de consument toe."

Het gaat Van den Berg overigens niet alleen om duurzaamheid op het gebied van milieu. Ook mens en welzijn zijn belangrijk. "Onze kwekerijen in Oeganda en Kenia zijn ingericht voor duurzame teelt, maar ook voor goede werk- en woonomstandigheden voor de werknemers. Dus zetten we ons in voor een goede infrastructuur, elektriciteit, zorg en scholing. Als het gaat om duurzaamheid, moet wat ons betreft het hele plaatje kloppen."


Voor meer informatie:
Fair Flora
Rick van der Linden
M: 0648277843
E: rick@fair-flora.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven