Claus Feldborg, EasyCare

"Vraag naar sterke groene planten gaat hele jaar door"

"Sterke groene planten hadden gewoonlijk hun eigen seizoen. Januari en februari en ook het begin van de herfst zijn gewoonlijk de populaire maanden voor deze planten. Tegenwoordig zijn ze echter het hele jaar door in trek. Dat vertelt Claus Feldborg van de Deense kwekerij EasyCare.


Het Easycare-team op het IPM Essen in 2018 waar ze geschenkverpakkingen voorstelden.

Claus richtte het bedrijf op in 1988. Het beschikt over een 4 hectare grote kas in Denemarken, maar het meeste wordt geteeld in de 20 hectare grote teeltlocatie in Thailand die in 2006 werd geopend. "Vandaar exporteren we rechtstreeks naar Europa, de Verenigde Staten en Azië. Europa is onze belangrijkste markt maar de vraag vanuit de VS stijgt pijlsnel", zegt Claus. "We hebben niet te klagen over de vraag. We vinden het enkel moeilijk om ze bij te benen. Groene planten worden steeds meer geliefd. De Sansevieria, onze voornaamste teelt, loopt ook het hardst."Dat men sterke planten teelt, bewijst uiteindelijk de consument, maar het is ook te zien op transport. "Onze planten reizen de wereld rond per boot en moeten in staat zijn een maand te overleven zonder water", zegt Claus.


Naast planten biedt Easycare ook accessoires en aardewerk aan. "We streven steeds naar verbetering en voegen regelmatig nieuwe vormen, functies en accessoires toe aan ons assortiment."

Meer informatie:
Claus Feldborg
EasyCare Plants
Phone: +45 6597 2500
Fax: +45 6910 2252
Email: mail@feldborg.com
www.easycare-plants.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven