Tuinrozen VIP Roses zijn hip in Londen

De chique Londense bloemist Neill Strain Floral Couture staat bekend om haar brede scala aan zeldzame en uitzonderlijke bloemen, die zij het hele jaar door levert. Tijdens de zomermaanden geldt dat in het bijzonder voor haar tuinrozen. Zo is er een hele serie exclusieve tuinrozen is, die door de kweker van dienst VIP Roses worden geleverd en naar Londense monumenten vernoemd zijn. Neill ging bij hen op de koffie en vertelt hieronder meer over het assortiment.

"Tuinrozen zijn één van onze populairste bloemen, zowel in onze winkel in Belgravia als ons filiaal bij Harrods. Het is de heimwee naar de rozen in de tuinen van onze ouders en grootouders waarvan we hielden als kind. Het is de intense aroma die we vandaag niet meer vinden bij de meeste commercieel gekweekte rozen; of het is louter de uitgelezen vorm van deze honderden rozenbladen waar geen eind aan lijkt te komen wanneer de rozen zich geleidelijk openen. Ik ga tot het uiterste tijdens mijn inkoopbezoeken in Nederland om de mooiste tuinrozen te vinden, en een deel daarvan vond ik bij VIP Roses.

"VIP Roses, de kwekerij van de broers Sassen, is een familiebedrijf waar momenteel de tweede generatie aan het roer staat. Cor Sassen richtte de zaak op en begon oorspronkelijk anjers te kweken. Hij schakelde over op rozen in 1975. Cors' drie zonen Marc, Ed en Jeroen Sassen namen het bedrijf over en het was hun passie voor tuinrozen waardoor ze zich concentreerden op deze prachtbloemen en in 2008 het merk VIP Rozen oprichtten. Sindsdien hebben ze een indrukwekkend en alsmaar groter wordende portefeuille van meer dan 40 rozenvariëteiten opgebouwd, die in drie kassen worden gekweekt op 3500 m2.

"Ed en Marc werken nauw samen met de Nederlandse rozenkwekers en liggen steeds op de loer, op zoek naar uitzonderlijke tuinrozen om aan hun selectie toe te voegen. Ze werken meestal samen met de veredelaars De Ruiter, Spek, Kordes, Olij, Schreurs en Meilland, en hebben al doende een heel divers assortiment opgebouwd.

"Amper twee jaar geleden, toen steeds meer prachtige rozen in bloei stonden, besloten Ed en Marc een reeks bloesems te kweken die vernoemd zijn naar bekende monumenten uit Londen. De Britten zijn zo een bron van inspiratie om rozen te kweken. De eerst roos werd "London Eye" genoemd en vandaag kan de Londen-reeks prat gaan op 9 variëteiten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven