Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helft boeren en tuinders met weersverzekering claimt droogteschade

Ruim de helft van de boeren en tuinders die een brede weersverzekering hebben afgesloten bij AgriVer en Vereinigte Hagel heeft bij die verzekeraars ook een melding van schade vanwege droogte gedaan. AgriVer kreeg van ruim 200 verzekerden een schademelding. Dat is ongeveer de helft van het totaal aantal bedrijven met een brede weersverzekering bij deze verzekeraar. Bij Vereinigte Hagel kwamen 600 schademeldingen binnen, op een totaal van 1.000 verzekerden.


foto: LTO Glaskracht Nederland

De werkelijke schade wordt pas opgenomen net voor de oogst van het gewas. De opbrengst wordt dan vergeleken met het vijfjarige gemiddelde. Als dit 30% of meer afwijkt wordt er schade vergoed. Vereinigte Hagel keert tot 70% van de droogteschade uit, waarbij een neerslagtekort van minimaal 250 millimeter geldt. Bij AgriVer moet er een neerslagtekort van minimaal 252 millimeter zijn op zandgrond en van 317 millimeter op kleigrond. De verzekeraar keert 25% van de schade uit.

bron: Boerderij Vandaag, 16/08/18
Publicatiedatum: