Plantipp presenteert serie nieuwkomers op Plantarium

Plantipp BV heeft dit jaar diverse nieuwigheden aangemeld voor de nieuwighedenkeuring op Plantarium 2018. Naast de inzendingen voor de keuring, worden nog meer prachtige introducties getoond op de stand van Plantipp.

Bijzondere aandacht verdient de Euonymus japonicus ‘White Spire’. Deze is afkomstig van veredelaar Theo Wouters. Helaas kan hij zelf de introductie van deze stabiele en homogene, witbonte Euonymus niet meer meemaken aangezien hij onlangs na een ziekbed is overleden. Maar hij was trots op zijn ‘White Spire’ en Plantipp hoopt van harte op een bekroning.


De Euonymus japonicus ‘White Spire' en de Agastache Beelicious Purple (‘Agapd’)

Agastache Beelicious Purple (‘Agapd’) is een prachtige, compacte vaste plant met grote, paarse bloemen. Ook Penstemon Purple Perfection (‘Pmoore14’) is een sterke en compacte vaste plant. Purple Perfection heeft zeer grote bloemtrossen met tweekleurige bloemen. Carex morrowii Evercolor ‘Everglow’ heeft een mooie, oranje gloed in het blad. Een wintergroene blikvanger! Een bijzondere bladplant is de Farfugium japonicum ‘Wavy Gravy’ met zijn gegolfde bladeren. Nepeta Neptune (‘Bokratune’) is de eerste compacte kubicana-hybride. Miscanthus sinensis Pink Cloud (‘EMPMIS02’) bloeit eerder, langer en over meerdere lage dan de traditionele Miscanthus en is daarmee een aanwinst voor het sortiment.

Hydrangea aspera spp sargentiana Goldrush ('Giel') is een nieuwe cultivar met prachtig goudkleurig blad dat mooi combineert met de paars met witte bloemen. In het paniculata-sortiment is de Hydrangea paniculata Little Spooky ('GRHP08') een nieuwkomer, met een dwergvorm met volle, ronde bloempluimen en een zeer sterke habitus. Hydrangea paniculata Skyfall ('Frenne') heeft niet alleen grote bloempluimen maar de grote bloemen lijken sterk op die van de hyacint. Ook deze Hydrangea heeft een sterke habitus.

Dan zijn er ook diverse fruitheesters te bewonderen. Malus transitoria Appletini ('Gulliver') heeft een rijke vruchtzetting en geeft knalrode, eetbare appeltjes in het najaar. Morus rotundiloba Mojo Berry ('Matsunaga') is een verrassende moerbei die bossig en compact is en lang vrucht draagt. Rubus idaeus BonBonBerry Yummy ('Jdeboer19') geeft heerlijke frambozen op eenjarig hout. Zonder doornen dus plukken zonder prikken! Vaccinium corymbosum Flamingo ('Hoogi045') heeft sierlijk, bont blad en geeft ook veel zoete vruchten.

Photinia fraseri Chico ('BR2011') heeft een compacte, bolvormige habitus en fijn blad. Groot voordeel is dat Chico geen last heeft van taksterfte. Een andere compacte introductie is Physocarpus opulifolius Little Greeny ('Hoogi031'). Ook Little Greeny heeft klein, fijn blad. Zeer geschikt voor op terras of balkon. Prunus laurocerasus Copperbell ('Procup') is een Novita type en heeft opvallende, felrode, nieuwe scheuten. Prunus laurocerasus 'Obelisk' heeft daarentegen lichtgroene, nieuwe scheuten die eveneens mooi afsteken bij het donkergroene blad.

Sempervivum Coral Red (‘Belsemred1’) heeft een felrode kleur, een goede vertakking en een sterk wortelgestel. Een makkelijke plant qua onderhoud. En last but not least, twee nieuwe introducties van de Sedum Sunsparkler-serie. ‘Lime Twister’ heeft uniek, tweekleurig blad en lichtroze bloemen. ‘Plum Dazzled’ heeft een donkerpaarse bladkleur die mooi combineert met de frambooskleurige bloemen.

Deze introducties zijn te zien van 22 t/m 24 augustus tijdens Plantarium 2018. Bezoek ons op stand nummer 19. Alle introducties van Plantipp zijn kwekersrechtelijk beschermd.


Voor meer informatie:
Plantipp B.V.
www.plantipp.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven