Mooy Logistics failliet; curator onderzoekt doorstart

Dinsdag 14 augustus heeft de rechtbank van Den Haag het faillissement uitgesproken van Mooy Logistics BV en Mooy Beheer BV uit Waddinxveen. In 2016 nam H.Z. Logistics uit De Lier nog een meerderheidsbelang in Mooy Beheer. Het bedrijf meldt dat de door de rechtbank aangestelde curatoren op dit moment onderzoeken of een doorstart, in welke vorm dan ook, mogelijk is. Daarbij zal ook worden gekeken naar de belangen van de klanten en de leveranciers. Gedurende de komende periode blijft het bedrijf gewoon open. De transporteur heeft 260 medewerkers in dienst.

Het bedrijf geeft de volgende verklaring voor het faillissement:

In november 2016 heeft HZM Holding B.V. een meerderheidsbelang verworven in Mooy Beheer B.V. ('Mooy). Tot dat moment was Mooy sinds 2011 operationeel verliesgevend geweest. Na de overname is er direct een reorganisatie in gang gezet waarbij de eigen vloot in aantallen afgebouwd en verjongd is, is een nieuw Transport management systeem geïnstalleerd, zijn er nieuwe onderhoudsafspraken gemaakt t.a.v. de vloot waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk gedaald zijn en is boventallig personeel afgevloeid waardoor structureel bespaard is en zou gaan
worden op de vaste loonkosten.

Deze verbeteringen en besparingen waren echter onvoldoende om de operationele performance naar een afdoende professioneel niveau te kunnen brengen waardoor grotere klanten zijn afgehaakt. In de tussentijd heeft zustermaatschappij HZ Logistics B.V. aanzienlijke kapitaalinjecties verstrekt om de continuïteit van Mooy mogelijk te kunnen blijven maken. Na een voorzichtige verbetering van omzet en marge gedurende april en mei 2018, bleken juni en juli wederom zeer teleurstellend verlopen te zijn waardoor er additioneel forse kapitaalinjecties benodigd waren om Mooy in continuïteit te kunnen blijven houden respectievelijk om lopende- en nieuwe verplichtingen na te kunnen blijven komen.

Bij gebrek aan een realistisch perspectief hebben de aandeelhouders daarom moeten besluiten om het faillissement aan te vragen voor Mooy Beheer B.V. en haar 100% dochtermaatschappij Mooy Logistics B.V. Dinsdag 14 augustus 2018, is het faillissement door de rechtbank Den Haag uitgesproken. Martijn Vermeeren van Advocatenkantoor Buren Legal en Bas Ebels van Advocatenkantoor Udink Schepel
Advocaten zijn aangesteld als curator.

Mooy Beheer verzorgde vanuit de vestigingen in Waddinxveen en Breda een totaalpakket aan logistieke diensten. Dit totaalpakket omvat geconditioneerd (groepage-)transport naar Duitsland, Frankrijk en de Benelux alsmede transport van complete vrachten door geheel Europa. Daarnaast maken de op- en overslag van geconditioneerde producten, containerafwikkeling, douaneformaliteiten, kwaliteitscontroles, om- en verpakken en overige VAL-activiteiten deel uit van de complete logistieke dienstverlening.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven