Beschrijving Noviteiten Plantarium 2018, deel 3

Al eerder publiceerden wij op deze plaats alle voor Plantarium ingezonden noviteiten. Hieronder volgen de laatste paar inzendingen.

Onderstaande tekst is op basis van de door de inzender verstrekte gegevens geschreven. Plantarium is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of onvolledigheden die in deze beschrijvingen staan.

Foto’s van de nieuwigheden kunt u downloaden van de website van Plantarium. U heeft hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kunt u opvragen bij Sandra van Tol via de mail.

Cornus alba 'Byboughen' (Neon Burst)
Cornus alba 'Byboughen' (Neon Burst) is een prachtige selectie van Cornus alba. In de gedeeltelijke schaduw is het blad chartreuse geel en in de volle zon goudgeel. De plant houdt zijn opvallend gele kleur gedurende de hele zomer, zonder te vervagen. De herfstkleur is nog intenser, met rood en en sinaasappeloranje tinten. In de winter voert de heldere koraal-rode schors de boventoon. Mike Byland uit West Kelowna, BC (USA) is de winner. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Bailey Nurseries Inc. uit Newport, MN (USA) brengt de plant in de handel en heeft hem tevens ingezonden voor de keuring.

Echinacea 'Noecthree' (Delicious Nougat)
Echinacea 'Noecthree' (Delicious Nougat) bloeit van juli tot september met semi-dubbele witte bloemen. De plant wordt zo’n 20 cm hoog en de bloemstengels 40 cm. De plant geeft de voorkeur aan een zonnig plekje in de tuin. Delicious Nougat is een kleinere zus van Echinacea Delicious Candy. De plant heeft een goede vertakking met sterk loof en een rijke bloei vanaf het eerste jaar. Delicious Nougat heeft goede eigenschappen zowel voor de teler als de consument. Geschikt voor containers, in een pot op het terras of in de border. De plant is gewonnen door Marco van Noort uit Warmond. Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Vitroflora uit Dobrcz (Polen) is de inzender en brengt de plant tevens in de handel.

Echinacea 'Parrot'
Echinacea 'Parrot' heeft tweekleurige bloemen: rood met geel en een donkere kegel. De bloem wordt zo’n 45 cm hoog en de plant zelf 30 cm. ‘Parrot' heeft zeer heldere bicolor bloemen en heeft geen vernalisatie nodig om te bloeien, in tegenstelling tot andere tweekleurige Echinacea uit het verleden. De plant bloeit overvloedig en het loof is sterk, waardoor de plant een frisse uitstraling heeft. Echinacea ' Parrot ' is geschikt voor in pot op het terras, gemengde containers, en natuurlijk in de tuin. AB Cultivars / Henk Holtmaat uit Zuidwolde is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Vitroflora uit Dobrcz (Polen) heeft hem ingezonden en brengt hem ook in de handel.

Monarda 'Bee-Bright'
Monarda 'Bee-Bright' bloeit in juli en augustus met witte bloemen. De bloemen worden zo’n 70 cm hoog, de plant zelf 50 cm. ‘Bee-Bright’ is zeer schimmel tolerant en is bloeirijk. De plant heeft voorkeur voor een zonnig plekje in de tuin. De heldere witte bloemen gecombineerd met de verse groene bladeren maken een zeer nette indruk. Bee-Bright kan worden gebruikt in pot op het terras, grote gemengde containers en natuurlijk in de tuin. AB Cultivars / Henk Holtmaat uit Zuidwolde is de winner van deze kwekersrechtelijk beschermde plant. Vitroflora uit Dobrcz (Polen) heeft hem ingezonden en brengt hem ook in de handel.

Physocarpus opulifolius 'UMNharpell' (Fireside)
Physocarpus opulifolius 'UMNharpell' (Fireside) is een opvallende nieuwe Physocarpus selectie met diepe Crimson-zwart glanzend loof, dat niet vervaagt, zelfs niet in fel zonlicht. De plant houdt zijn spectaculaire bladkleur goed in de herfst, met briljante diep-rode herfstkleur. Roze bloemschermen in het voorjaar. De plant is gewonnen door Harold Pellet uit Minneapolis, Minnesota (USA). Kwekersrechtelijke bescherming is aangevraagd. Bailey Nurseries Inc. uit Newport, MN (USA) brengt de plant in de handel en heeft hem tevens ingezonden voor de keuring.

bron: Plantarium

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven