Kenia ondervindt invloed van de hitte in Europa in de uitvoercijfers

De hitte in Europa heeft niet alleen de productie getroffen, maar op andere wijze ook Afrikaanse kwekers. Zij merkten een tegenvallende afzet. "In de rest van de wereld was de afzet OK, alleen in Europa zagen we een daling," vertelt eigenaar van Uhuru Flowers Ivan Freeman.


Ivan Freeman in de kas

Lager teeltvolume
In tegenstelling tot Europa was het in Kenia noch te heet noch te droog. In juni en juli viel behoorlijk wat regen in vele delen van het land, wat een impact had op de oogst. De teel van Uhuru Flowers daalde ook lichtjes. Hun rozen worden gekweekt op de noordelijke hellingen van de Mount Kenya op een hoogte van 2600 meter boven de zeespiegel. Daardoor is het één van de hoogstgelegen rozenkwekerijen in Kenia. "Zoals vele andere kwekers hadden wij te stellen met wat botrytis en valse meeldauw. Maar omdat de vraag vanuit Europa wegzakte, maakte het voor onze verkoop weinig uit". aldus Ivan.

Chinese Valentijnsdag
Nu zijn de weersomstandigheden weer normaal en dat was niets te vroeg voor de Chinese Valentijnsdag, die op vrijdag 17 augustus wordt gevierd. Uhuru Flowers levert rechtstreeks bloemen aan meer dan 60 landen over de hele wereld en China is er daar één van. "Het is niet het land waar we het meest naar uitvoeren, maar we hadden toch een aantal grote bestellingen." In tegenstelling tot Valentijnsdag in de VS en Europa - waar hoofdzakelijk rode variëteiten worden besteld - levert Uhuru Flowers aan China een waaier aan kleuren.

Blik vooruit 
Na de Chinese Valentijnsdag zal de vraag naar rozen geleidelijk toenemen. Vanaf oktober tot het einde van het jaar moet dan het piekseizoen plaatsvinden.

Voor meer informatie:
Uhuru Flowers Ltd
Ivan Freeman
Email: ivan@uhuruflowers.co.ke
www.uhuruflowers.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven