Watermodule in digitale tool voor service en onderhoud

In samenwerking met Hoogheemraadschap van Delfland heeft tuinbouwtoeleverancier Royal Brinkman de digitale service- en onderhoudstool Service Engine uitgebreid met een watermodule. In deze module staan vijf hoofdtaken rondom waterstromen, die een teler helpen om lekkages en ongewenste lozingen te voorkomen.

Visuele controle
"De teler geeft zelf aan welke preventieve taken hij wil toevoegen aan de Service Engine", zegt Erik Groen, adviseur bij Hoogheemraadschap van Delfland. "Dit zijn bijvoorbeeld de visuele controles van kraansets en bassins op lekkages, maar ook regelmatige controles van de onderbemaling en glasopstanden aan de buitenkant, het zogenoemde 'rondje om de kas'. Op deze manier worden belangrijke taken geagendeerd en niet vergeten."

Taak gekoppeld aan persoon
In de watermodule staan een reeks taken, opgesteld door het waterschap, die op een teeltbedrijf periodiek (wekelijks, maandelijks, ieder kwartaal of jaarlijks) moeten worden uitgevoerd om te zien hoe het met een bepaald object ervoor staat. Het terugkeerpatroon, hoe vaak een bepaalde taak terugkomt, stelt de tuinbouwtoeleverancier bij het aanmaken van het account voor de teler in. De uit te voeren controletaken worden per stuk aan één persoon gekoppeld. Dat kan de locatie- of teeltmanager zijn of de eigenaar zelf. De melding blijft in de tool staan totdat deze is uitgevoerd.

Bewust van waterstromen
De watermodule is bedoeld om telers bewust met waterstromen en emissieloos telen bezig te laten zijn, zodat service en onderhoud op tijd worden uitgevoerd. "De samenwerking met het hoogheemraadschap is een doorontwikkeling van de Service Engine. Telers krijgen de optie om de watermodule in deze digitale tool te implementeren", zegt Stef de Jong, productspecialist en accountmanager Digital Tools van Royal Brinkman.

De Service Engine is ontwikkeld met als doel om de teler meer inzicht te geven in het service en onderhoud dat plaatsvindt in het bedrijf. Met de watermodule wordt de teler tijdig herinnerd aan de controle- en onderhoudstaken die met de waterstromen op het bedrijf te maken hebben.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven