Flora Toscana

Toscaanse bloemen op zoek naar meer internationale afzet

Het is een vaak voorkomend probleem: een opvolger vinden voor het familiebedrijf. Ook in Italië is de bloementeeltsector minder aantrekkelijk geworden bij de jongere generatie. De meeste land- en tuinbouwbedrijven zijn er nog altijd familiebedrijven, maar door beperkte interesse of afwezigheid van jeugd dreigt dit te veranderen. Het is belangrijk om de sector aantrekkelijk en - al even belangrijk - rendabel te houden. Flora Toscana, een coöperatie van kwekers in Pescia in Toscane, zet zich in voor haar kwekers om up do date te blijven en mee te kunnen met alle veranderingen.


Elisa Baccioni, Luca Quilici en Simona Di Fidi van Flora Toscana op MyPlant & Garden 2018 in Milaan, Italië.

Tot de kernactiviteiten van Flora Toscana behoren de bevoorrading van technische voorzieningen voor kwekers. Daarnaast verzorgt het de marketing. Bovendien reist men de hele wereld rond op zoek naar nieuwe soorten om in Italië te kweken. Daarnaast is Flora Toscane distributeur en speelt men met de uitbreiding van de faciliteiten in op groei. In oktober zal de nieuwbouw, een verdubbeling van het magazijn, worden opgeleverd.

Webshop
Ook wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de vernieuwde webshop, wat een grote nieuwe stap zal zijn in het toegankelijk maken van het assortiment voor de internationale handel. De kwekers bij Flora Toscana kweken bloemen en planten (70% bloemen/bladeren en 30% planten), die gedistribueerd via vijf vestigingen in Toscane. De bloemen worden voornamelijk in Italië afgezet (ongeveer 85%) en planten worden hoofdzakelijk uitgevoerd. Ongeveer 50 percent van deze planten wordt via de huidige webshop verkocht. De nieuwe webshop zal beschikbaar zijn in vijf talen. In november, op de IFTF te Vijfhuizen in Nederland, moet de webshop in de lucht zijn.


Meer informatie vindt u op:
Flora Toscana
Email: info@floratoscana.it
www.floratoscana.it
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven