Floridata

Debiteur collectief aanschrijven blijkt effectief

Floridata deelnemers hebben de mogelijkheid om vanuit het collectief een eigen debiteur te laten aanschrijven. Sinds de start van Floridata in 2014 heeft men al 825 dergelijke brieven per mail verstuurd. Uit een analyse over 2017 blijkt dat debiteur aanschrijvingen vanuit het collectief voor 43% in de gevallen succesvol was. "We merken op dat steeds meer binnenlandse en buitenlandse debiteuren bekend zijn geraakt met de naam Floridata en weten dat wanneer ze aangeschreven worden via ons, dit directe gevolgen kan hebben voor hun reputatie", zo schrijft Floridata in een blog op de website. Deze delen we hieronder, waarin wordt teruggeblikt op de resultaten van de debiteuraanschrijvingen over 2017.

Top 3 landen van debiteur aanschrijvingen in 2017
Op basis van de analyse is gebleken dat Rusland op de eerste plek stond met de meeste debiteur aanschrijvingen, gevolgd door Italië op plaats twee. Frankrijk heeft samen met het Verenigd Koninkrijk de derde plek weten te bemachtigen. Ook zijn brieven naar debiteuren in andere landen zoals Hongarije, Kazachstan, Polen, Bulgarije, Spanje en Griekenland verstuurd. Debiteuren in totaal 18 verschillende landen zijn afgelopen jaar aangeschreven. Floridata deelnemers hebben de mogelijkheid om de debiteur door Floridata te laten aanschrijven in zes verschillende talen (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans of Italiaans).

43% van aanschrijvingen blijkt effectief
In 43% van de gevallen over het jaar 2017 zijn de openstaande vorderingen uiteindelijk betaald door de debiteur. De standaard eerste aanschrijving blijkt het meeste effect te hebben met 35%. Een vervolgbrief brengt het percentage uiteindelijk naar 43%. Het totale factuurbedrag dat werd geïnd in 2017 komt neer op bijna € 300.000,-.

"Wij adviseren onze deelnemers daarom een debiteur uit naam van het collectief aan te schrijven, wanneer de aanschrijving uit naam van het eigen bedrijf geen effect lijkt te hebben. De kracht van een collectief kan dus zeker z’n vruchten afwerpen."

bron: Floridata

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven