Biobest:

Nieuwe productielocatie helpt bij snel inspelen op groeiende vraag naar galmug

Aphidoletes aphidimyza is een belangrijke bestrijder van bladluizen. Op de nieuwe, productielocatie van Biobest Group in Marokko gedijt deze galmug bijzonder goed. Als de vraag van tuinders naar deze natuurlijke vijand toeneemt, kan Biobest daar snel op inspelen.In april van dit jaar opende Biobest de nieuwe productiefaciliteit in Marokko. De voorziening is 2000 m2 groot en is uitgerust met klimaatcellen, vergelijkbaar met 'vertical farming'. De afgelopen maanden is hier de productie van Aphidoletes aphidimyza geoptimaliseerd. "Zo kunnen wij een betrouwbare en snelle levering van deze natuurlijke bestrijder garanderen. Dit is belangrijk omdat telers snel moeten handelen om de bladluizen onder controle te houden."

Vraatzuchtig roofdier
Bladluizen zijn één van de meest uitdagende plagen om biologisch te bestrijden, zowel in sierteelt- als groentengewassen. Het vrouwtje van de galmug Aphidoletes aphidimyza heeft een uitstekend zoekgedrag naar bladluishaarden en legt eieren in of in de nabijheid van bladluishaarden. De larven zijn vraatzuchtige roofdieren en eten bijna alle soorten bladluizen. Vrijwel onmiddellijk nadat de eieren uitkomen, beginnen ze de volledige bladluis te verorberen. In tegenstelling tot andere galmuggen vormt deze soort geen schade op de bladeren.

Meer vraag naar bladluisbestrijders
De markt voor bladluisbestrijding groeit de laatste jaren sterk. Dit is het gevolg van de stijgende vraag naar residuvrije gewassen en de toenemende resistentie tegen pesticiden. "Deze galmug vormt een onmisbaar onderdeel van het complete assortiment aan natuurlijke vijanden én advies op maat dat Biobest telers over de hele wereld biedt."

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven