Bouw start voorjaar 2019

Naktuinbouw krijgt nieuw laboratorium

Naktuinbouw gaat in 2020 in een geheel nieuw laboratorium werken, waarin zij alle laboratoriumonderdelen – van zaadonderzoek tot en met research – onderbrengt. Dit vanwege de stijgende vraag naar plantenziektentoetsen, het gebruik van DNA-technologie, het efficiënter inrichten van de accommodatie en om aan de strenger wordende eisen voor een laboratorium te kunnen blijven voldoen.Op 6 juli stelde het bestuur van Naktuinbouw de plannen vast om achter het hoofdgebouw op Sotaweg 22 een nieuw laboratorium te gaan bouwen. Daarmee is een eerste belangrijke stap gezet. Inmiddels is de procedure voor Europese aanbesteding gestart. De daadwerkelijke bouw start in het voorjaar van 2019.

Lab- en kantoorfunctie
De nieuwbouw krijgt naast ultramoderne laboratoriumfaciliteiten ook kantoorruimtes. De totale vloeroppervlakte op twee verdiepingen bedraagt 6.000 m2, waarvan 3.500 m2 ingericht als laboratorium. Omdat met allerlei verschillende plantenziektenverwekkers wordt gewerkt - waaronder quarantaineziekten - worden de laboratoriumruimtes ingedeeld volgens verschillende veiligheidsclassificaties.

Gemeentegrond aangekocht
Het college van B&W van Kaag & Braassem besloot tot de verkoop van het 'evenemententerrein' dat schuin achter het hoofdgebouw van Naktuinbouw ligt. Ook wordt een perceel aan de Sotaweg van circa 1,5 hectare door de gemeente aan Naktuinbouw verhuurd.

Naktuinbouw gaat het perceel Sotaweg 60A gebruiken als gronddepot. De afgegraven grond achter het hoofdgebouw is waardevol voor Naktuinbouw en wordt daarom tijdelijk opgeslagen op deze locatie. Naktuinbouw huurt het perceel in ieder geval voor de komende drie jaar, met de mogelijkheid om het daarna nog eens drie jaar te huren.

Het huidige 'evenemententerrein' dient tijdens de bouw vanaf 2019 als opslagterrein en wordt gebruikt voor de aanvoer van bouwmaterialen. Na de bouw krijgt het een logistieke functie voor de aan- en afvoer van materialen naar Naktuinbouw en kan het dienen als parkeerfaciliteit.

Voor meer informatie:
Naktuinbouw
www.naktuinbouw.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven