Naktuinbouw legt uit op Plantarium

Ins en outs van het nieuwe plantenpaspoort

Op Plantarium ligt Naktuinbouw elke dag een ander thema uit, waaronder veranderingen in het plantenpaspoort en hoe men zich kan voorbereiden op de Brexit.Het plantenpaspoort krijgt een nieuw gezicht
Het plantenpaspoort, al jaren een vertrouwd begrip. Toch gaat er iets veranderen. Per 14 december 2019 krijgt u te maken met nieuwe EU-wet- en regelgeving rondom de plantenpaspoortplicht: de EU-Plantgezondheidsverordening. De nieuwe verordening zorgt ervoor dat het plantenpaspoort makkelijker herkenbaar is en dat bij besmettingen de mogelijke bron makkelijker te traceren is.

Op woensdag 22 augustus is Peter Lentjes, senior beleidsmedewerker van de afdeling Keuringen, aanwezig in de stand om al uw vragen hierover te beantwoorden.
 
Hoe bereidt u zich voor op de Brexit?
Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Door dit vertrek gaan andere handelsafspraken gelden en komen er extra procedures. Weet u al wat dit voor uw onderneming gaat betekenen?

Donderdag 23 augustus is Edwin Egthuijsen, manager Fytosanitaire zendingsinspecties, in onze stand aanwezig. Hij brengt in kaart wat de gevolgen van de Brexit zijn voor Naktuinbouw en hoe wij daar op in kunnen spelen. Daarvoor kan hij uw input goed gebruiken. Hij gaat dan ook graag met u in gesprek over hoe u zich voorbereidt op de Brexit.
Edwin is ook de man bij wie u moet zijn als u vragen heeft over e-CertNL.
 
Op vrijdag 24 augustus tot slot is keurmeester Natasja Luiten aanwezig in de stand. Natasja is geen onbekende meer voor de boomkwekers in de regio Boskoop. Op vrijdag staat ze u graag te woord.

In de agenda: 19 of 20 september
U kunt ook naar een van de twee informatiebijeenkomsten komen die wij organiseren op 19 en 20 september 2018. De bijeenkomsten gaan over het plantenpaspoort nieuwe stijl en wat er op u afkomt in verband met de Brexit. Ook geven we u uitleg over e-CertNL.
De bijeenkomsten beginnen om 16.30 uur en duren inclusief een eenvoudige maaltijd tot 20.00 uur.
De bijeenkomst op 19 september is in Tiel, de bijeenkomst op 20 september in Roelofarendsveen.

Naktuinbouw ontmoet u graag in stand 66 op vakbeurs Plantarium, woensdag 22 t/m vrijdag 24 augustus in Boskoop.

bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven