Waarborgen van de waterkwaliteit in het bassin met UV

Gerard van der Gaag is verantwoordelijk voor de kwaliteit van diverse teelten, zowel die onder glas als buiten, bij Potplantenkwekerij Kuivenhoven in Poeldijk. Daarom wil hij de kans op ziekteverspreiding door het water zoveel mogelijk inperken.

Gerard: “Natuurlijk ontsmetten wij ons water voordat het in het bassin terecht komt. In ons geval doen we dat onder andere met waterstofperoxide. Maar we willen voorkomen dat de weinige ziektekiemen die er toch altijd nog zijn zich kunnen gaan vermenigvuldigen in het bassin. Vooral met dit warme droge zonnige weer”.Daar zijn diverse middelen voor en die werken op zich goed. Maar toch heeft Gerard vorig jaar tot grote tevredenheid een kleine UV ontsmetter geïnstalleerd in een aantal bassins. Die ontsmetten het water in het bassin heel rustig maar continu. “Dat is dus een extra maatregel, in aanvulling op wat we normaliter al doen.”

Vervolgens heeft Gerard metingen laten verrichten door Groen Agro Control: “Die rapporten toonden aan dat de extra maatregel een mooie toegevoegde waarde biedt. In de behandelde bassins zitten minder ziektekiemen en is het water zichtbaar helderder. De behandelde bassins tonen duidelijk minder algengroei. Dat zie je vooral nu, tijdens deze warme droge zomer”.

Maarten van Eijk is adviseur bij de leverancier, CleanLight: “Vanwege de mooie resultaten heeft Gerard besloten om nu dus ook zijn andere bassins te gaan behandelen met UV. Hij hangt onze apparatuur zelf aan het bassin, en steekt de stekker in het dichtstbijzijnde stopcontact”De benodigde apparatuur, WP130, is beschikbaar via OlofSchuur, Blok Mechanisatie en AgroTechniek. Adviseur van Eijk: “Gezien de huidige omstandigheden probeer ik er een paar achter in mijn auto te hebben liggen. We kunnen doorgaans dus binnen een paar dagen leveren.”


CleanLight
Maarten van Eijk
Nieuwe Kanaal 7
6709 PA Wageningen
T: + 31 317 497 620
M: 06-43720298
E: maarten@cleanlight.nl
www.cleanlight.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven