"Gijs-Jan van het Kaar: "Hectiek beter te managen"

Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem

Tholen - Seizoenspieken, afnemers die vragen om meer flexibiliteit en uitzendbureaus die door hun personeel heen zijn; voor productieplanners en handelsbedrijven is het dagelijkse kost. Het nieuwe personeelsplanningsautomatiseringssysteem van Shifter is speciaal ontwikkeld om beter te anticiperen op schommelingen in het aanbod van werk en van personeel. "Ons systeem is echt gemaakt op de vereiste flexibiliteit voor AGF-bedrijven", vertelt CEO Gijs-Jan van het Kaar.Shifter werd in 2014 opgericht en sinds dit jaar werd de AGF-sector een echte focusmarkt. "We hoorden van de AGF-bedrijven dat de afnemers, vaak supermarkten, steeds meer druk uitoefenen. Ze willen vaak 's ochtends pas bellen hoeveel producten ze die dag komen halen. Daar moet je als keten mee om zien te gaan. Logistieke processen zijn over het algemeen goed geautomatiseerd, maar de personeelsplanning loopt hierin vaak achter. Vaak zien we gebrek aan overzicht in de personeelskosten, hoge rekeningen van uitzendbureaus, te veel overuren en ATW overschrijdingen. Op dit gebied valt dan ook nog veel te halen. Ons systeem helpt op basis van historische gegevens een inschatting te maken hoeveel mensen je gaat nodig hebben om het werk uit te voeren, ook voor het geval dat nog maar een deel van de orders binnen is. Ondanks die last-minute orders, haal je dankzij die prognoses de hectiek uit de planning. Daar worden mensen blij van", vertelt Gijs-Jan.

Zowel de planning voor het vaste personeel als de coördinatie met de uitzendbureaus is geïntegreerd in één systeem. "Dat is uniek in de markt", vertelt Gijs-Jan. "Werkgevers kunnen in één oogopslag zien waar flexpersoneel het vaste personeel effectief kan aanvullen. Uitzendbureaus kunnen direct de gaten in de planning met hun medewerkers invullen, en de gewerkte uren uit het systeem trekken. Bovendien biedt het een optimale planning door te sturen op kosten en opbrengsten. Wanneer je dit probeert te managen met Excels, telefoon en email krijg je te maken met hoge rekeningen van de uitzendbureaus, te veel overwerk, of beide.""Als je honderden mensen aan het werk hebt zijn er altijd mensen ziek. Meestal wordt vervanging geregeld door de ploegleider die een rijtje uitzendbureaus afbelt. In ons systeem kun je de vraag direct uitzetten en daarop kunnen de bureaus intekenen. Omdat iedereen direct de vraag naar personeel kan zien, is de kans veel groter dat je mensen vindt. Ook kun je de vraag uitzetten naar de eigen medewerkers. De ervaring leert dat als medewerkers directer zijn betrokken bij de planning, dat ze vaak ook meer willen werken", aldus Gijs-Jan.

"Bovenal levert Shifter de bedrijven veel besparingen op. Als de planning van het eigen personeel en de uitzendkrachten in aparte systemen plaatsvindt, worden er vaak 5-10% medewerkers teveel ingepland. Die worden dan altijd wel ergens ingezet, maar feitelijk zijn ze niet nodig om de geplande werkzaamheden uit te voeren. Dankzij ons systeem is de hectiek beter te managen, zodat je meer aan je werk toe komt", besluit Gijs-Jan. "Flexibel werken is vooral een coördinatieprobleem. Wij proberen dat probleem elke dag een stukje verder op te lossen door technologie slim toe te passen."

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven