"Peter van der Klift: "Naast luchtvrachtzendingen kunnen we nu ook containers lossen en keuren"

Nieuwe luchtvrachtlocatie voor Milestone Fresh bij Schiphol

Tholen - Expediteur Milestone Fresh is de afgelopen jaren gegroeid als kool. "Maar we zijn groot geworden door klein te blijven", benadrukt Peter van der Klift. "In expeditie maken mensen het verschil. Uiteraard werken we met computers en zijn de meeste processen geautomatiseerd, maar we verliezen daarbij niet uit het oog dat de echte toegevoegde waarde en service van onze mensen komt. Klanten hebben bij ons één aanspreekpunt en dat wordt gewoon gewaardeerd."

Nieuw kantoor Schiphol
 
In 2012 werd de zeevrachtafdeling van Milestone Fresh opgestart, specifiek voor de perishable markt. Bleef in het eerste jaar het volume nog beperkt tot 2.000 TEU per jaar, in 2017 was het volume al gegroeid naar 20.000 TEU en voor dit jaar wordt een volume van 28.000 TEU verwacht. Daarnaast werd in 2015 de luchtvrachtafdeling gestart, waarbij het volume van 303.000 kg in het eerste jaar steeg naar ruim 3.250.000 kg in 2017 en dit jaar wordt een totaal luchtvrachtvolume van 4.500.000 kg verwacht.


 
Deze zomer opent Milestone Fresh een nieuwe luchtvrachtlocatie in Rozenburg, in de nabijheid van Schiphol. "Hadden we in het vorige pand één koelcel, nu krijgen we daar drie quarantaineruimtes bij. Op deze nieuwe locatie kunnen wij nu ook naast alle inkomende en uitgaande luchtvrachtzendingen ook containers lossen en keuren. Dit zorgt weer voor extra flexibiliteit en focus op kwaliteit en snelheid", vertelt Peter.

 
Milestone Fresh startte in 2015 met haar eigen haar Costa Ricaanse vestiging om beter grip te krijgen op de stromen meloenen, ananas en mango's. Zowel de leveranciers als de Nederlandse klanten waardeerden deze aanwezigheid op locatie, waardoor deze strategie in 2017 werd uitgerold met eigen kantoren in Honduras, Guatemala en Thailand. "Het is hard gegaan", lacht de expediteur. "Als kleinere agent hebben we niet die inkoopkracht van een wereldwijde netwerkexpediteur, dus we moeten keihard vechten voor onze marges. De prijs is uiteraard een heel belangrijke tool, maar kennis van de markt en de klanten zodat we in de behoeftes van de klant kunnen voorzien, is nog veel belangrijker."


 
"Inmiddels zijn er steeds meer gerenommeerde handelshuizen waar wij de supply chain voor mogen verzorgen, met een enorme diversiteit in producten. Van aardbeien tot meloenen of bloemen of planten. De zendingen van door-to-door verzorgen, waar wij de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de supply chain is onze specialiteit. Naast de lucht- en zeevrachtexpeditie brengen wij ook het vervoer van vracht via de lucht en de zee samen in één gecombineerde zee-luchtdienst. Hiermee profiteren klanten van het beste van twee werelden omdat het kostentechnisch interessanter is dan luchtvracht en sneller dan zeevracht."


Co van Es en Peter van der Klift

Voor meer informatie:
Milestone Fresh
Tel.: +31 (0)10 2580900
Fax: +31 (0)10 2022682
fresh@milestonefresh.nl
www.milestonefresh.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven