Dewulf verkoopt Smart Grader-activiteiten aan GeJo Grading Services

Onlangs heeft Dewulf alle Miedema Smart Grader-activiteiten verkocht aan Gerard Blok en Jos Broeders van GeJo Grading Services in Luttelgeest. De Smart Grader wordt door GeJo Grading Services onder eigen naam vermarkt en verder ontwikkeld. De productie blijft gewoon plaatsvinden in de Dewulf-fabriek in Winsum. Dewulf gaat haar focus in de komende jaren leggen op andere machines en machinetypes voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen.


Smart Grader bij pootgoedteler VOF Gabriëls-Veraart in Steenbergen die in 2014 werd geplaatst

Nauwkeurig
De Miedema Smart Grader is de elektronische sorteerder, die aardappelen sorteert op maat maar ook schurft, scheurvorming en beschadigingen herkent. Hoge resolutie camera's en razendsnelle software van Ellips in Eindhoven analyseren de knollen, waarna deze met luchtmondjes bij de juiste uitgang van de band worden geblazen. "Dat levert niet alleen een veel homogener eindproduct op, alle data worden opgeslagen en geven dus exact inzicht in de kwaliteit van de partij. Er draaien wereldwijd inmiddels tientallen Smart Graders bij tevreden pootgoedtelers", aldus Dewulf.


GeJo soorteert ook planten en, zoals op de foto te zien, kleine naaldboompjes

"De Smart Grader is bij GeJo Grading Services in goede handen. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Gerard Blok en Jos Broeders en is specialist in het elektronisch sorteren van onderstammen, bloemen en planten met Smart Graders die zijn aangepast voor deze gewassen. Gerard Blok is kweker van onderstammen voor fruitbomen en zag al vroeg toekomst in elektronisch sorteren. Jos Broeders was als consultant steeds een drijvende kracht achter de Miedema Smart Grader en hij was vanaf het prille begin nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan. Door zijn grote praktijkervaring en de vele onderzoeksprojecten met het elektronisch sorteren, beschikt hij over veel kennis en expertise ter zake. Dewulf is dan ook verheugd dat Jos Broeders en Gerard Blok met hun bedrijf alle Smart Grader-activiteiten zullen overnemen", aldus Dewulf.

Miedema Smart Grader klanten kunnen voor advies en technische ondersteuning vanaf nu rechtstreeks terecht bij de specialisten van GeJo Grading Services in Luttelgeest.

GeJo Grading Services
Jos Broeders
M: +31 (0) 610915358
E: jos@gejograding.nl
www.gejograding.nl

Gerard Blok
T: +31 (0) 651367498
E: gerard@gejograding.nl
www.gejograding.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven