Young professionals HortiHeroes Academy bezoeken IFAMA conferentie

"Staat de Nederlandse glastuinbouw internationaal nog steeds op nummer 1?"

Zeven jonge deelnemers uit de HortiHeroes Academy zijn eind juni samen met Rotterdam Food Cluster afgereisd naar de IFAMA conferentie (International Food and Agribusiness Management Association) in Buenos Aires, Argentinië. Daar hebben ze het verhaal van hun bedrijf en onze sector verteld én deelgenomen aan de Young Professional Case Competition.

De Young Professional Case Competition is een wedstrijd waarbij deelnemers uit allerlei landen in teams tegen elkaar strijden bij het oplossen van een praktijkcase. Dit jaar kregen de teams opdracht om voor Bayer na te denken over het succesvol realiseren van projecten voor kleinschalige boerenbedrijven in ontwikkelingslanden. HortiHeroes Steven Timmers (RedStar) en Philip van Zanten (Beekenkamp Plants) maakten deel uit van het winnende team, en gingen met de prestigieuze prijs naar huis.


Van links naar rechts: Dr Melissa van der Merwe (Universiteit van Pretoria), Hein Gerwel (Universiteit Stellenbosch), Philip van Zanten (Beekenkamp Plants) enSteven Timmers (RedStar) Bron: Universiteit van Pretoria.

Uitdagingen voor de toekomst
Tijdens de conferentie hoste Rotterdam Food Cluster een forumdiscussie over innovatie in clusters. Woody Maijers, lector Integrale Voedsel- en Productieketens bij Inholland Delft, benadrukte de noodzaak van publiek private samenwerking bij innovatie en transitie. Sharon Janmaat, projectmanager Rotterdam Food Cluster, paste die informatie toe op de regio Rotterdam. De young professionals namen de zaal mee met een pitch over hun bedrijf en hun uitdaging voor de toekomst. Aan de hand van prikkelende stellingen werd de discussie over de toekomst van de foodsector aangegaan met de toehoorders. De volgende vragen kwamen aan bod: Kunnen we het globale voedselvraagstuk voor 2023 oplossen? Is vertical farming het alternatief voor de huidige teelttechnieken? Is het mogelijk om biologisch te telen zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen? Zijn in 2030 alle plastic verpakkingen afgeschaft? En als uitsmijter: staat de Nederlandse tuinbouw internationaal nog steeds op nummer 1? Hierop antwoordden de young professionals natuurlijk volmondig "Ja!".


IFAMA presentatie

Onvergetelijke ervaring
Tijdens de IFAMA conferentie konden de talenten namens hun eigen werkgever netwerken met wetenschappers, onderzoeksinstituten, professoren, studenten en bedrijven uit de foodsector van over de gehele wereld. "Een mooie mogelijkheid om kennis te delen, netwerk te vergroten en bij te dragen aan de bekendheid van zowel de Nederlandse tuinbouw(kennis), HortiHeroes en de werkgevers op een mondiaal kennis- en innovatieplatform voor de food industry in Argentinië. Kortom, een onvergetelijke ervaring", vertelt projectmanager Sharon Janmaat.

"De reacties op de presentaties en de discussies leverden veel bewondering en complimenten van de aanwezigen op. Hiermee hebben deze young professionals een goed visitekaartje voor onze regio afgegeven", zegt Nick van den Berg, Ontwikkelmanager Rotterdam Food Custer.

IFAMA 2020 in Rotterdam?
Rotterdam Food Cluster heeft de ambitie om IFAMA conference in 2020 naar Rotterdam en de regio te halen. Dit is een internationale, wetenschappelijke conferentie gericht op transitie en innovatie in de foodsector wereldwijd. Omdat de Rotterdamse regio het meest dominante en impactvolle food cluster ter wereld is (8.000 food-gerelateerde bedrijven, 27 miljard omzet en 44.000 arbeidsplaatsen), wil Rotterdam Food Cluster dit 5-daagse congres graag onderbrengen in de regio Rotterdam. "Door verschillende locaties in de regio te koppelen aan thema's met internationale impact, laten we de internationale foodsector nader kennismaken met de bedrijven binnen ons food cluster. Hierover zijn de onderhandelingen in volle gang."

'We willen Westland Marketing en HortiHeroes bedanken voor het mede organiseren van deze reis, en Valstar, KUBO, BDO, Rabobank, Beekenkamp Plants, RedStar, en Royal Brinkman bedanken voor het feit dat zij hun medewerkers de gelegenheid hebben gegeven dit onvergetelijke avontuur mee te maken. En natuurlijk ook de HortiHeroes zelf voor hun deelname: Philip van Zanten (Beekenkamp Plants), Quint van Veen (Rabobank), Kees van der Arend (Royal Brinkman), Tim Zwinkels (BDO), Arti Dewnarain (KUBO), Steven Timmers (RedStar) en Nakita Bottrell (Valstar)", aldus Sharon Janmaat.

Voor meer informatie:
Rotterdam Food Cluster
info@rotterdamfoodcluster.com
www.rotterdamfoodcluster.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven