Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tulpensoep en Tulpenstampot bij theatertentoonstelling Tulipa

Op het themapark Land van Fluwel in het Noord-Hollandse Sint Maartensdijk speelt sinds kort de theatervoorstelling ‘Tulipa’. Deze voorstelling gaat over een familiedrama waarin drie bloembollenboerendochters het bedrijf van hun overleden ouweheer van de hand moeten doen.



De voorstellingen mogen een succes heten, onlangs werden al twee extra voorstellingen (op 13 en 14 juli) gegeven. Op 31 augustus en 1 september volgen er nog twee. Tulipa vindt plaats in het park, in 'het grootste aaneengesloten tulpenveld ter wereld', dus letterlijk tussen de bloembollenvelden, en is een 'theatrale ode van Land van Fluwel en Theatergroep Lava' aan de tulp.



Speciaal voor de voorstelling, zo meldt Fluwel in een nieuwsbrief, kwamen koks Jacqueline en Jeroen op het lumineuze idee om hierbij een Tulpenbollenverassingsmenu te serveren. "Veel mensen weten dat er Tulpenbollen werden gegeten in de Hongerwinter. Het werd destijds zelfs geadviseerd door het toenmalige ministerie van volksgezondheid. “De voedingswaarde is zeer groot, 50% hoger dan die van aardappelen en geheel onschadelijk voor de gezondheid” werd er in de voorlichtingsbrieven geschreven. Maar dat Tulpenbollen ook nog lekker waren werd er niet bijgeschreven."



Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en de mogelijkheid tickets te kopen. Klik hier voor meer informatie over het Land van Fluwel.
Publicatiedatum: