2 oktober tot 8 november

Openstelling najaarsronde SDE+

De najaarsronde van de stimuleringsregeling voor duurzame energieproductie (SDE+) wordt opengesteld van 2 oktober tot 8 november. Het totale budget dat beschikbaar wordt gesteld is 6 miljard, zo informeerde minister Wiebes de Tweede Kamer op 10 juli.

De najaarsronde is ten opzichte van de voorjaarsronde op enkele punten gewijzigd. Deze ronde zal o.a. langer open zijn, de basisbedragen voor de categorieën Zon-PV worden lager en de warmtestaffel voor Biomassa ≥ 5 MWth wordt aangepast.

Langere openstellingsronde
De eerste twee fases van de SDE+ najaarsronde zijn twee weken open. Vanaf dinsdag 2 oktober 09.00 uur kunnen subsidieaanvragen ingediend worden bij het eLoket van RVO.nl. De openstelling ziet er als volgt uit:

 

Zon-PV
Er komt geen aparte categorie Zon-PV kleiner dan 100 kWp in de SDE+ najaarsronde 2018. De hogere kostprijs voor kleine systemen wordt gecompenseerd door de uitgespaarde kosten voor het eigen verbruik. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zet de kostprijsdaling voor Zon-PV door. De kostprijsdaling leidt tot de volgende basisbedragen:
  • Zon-PV ≥ 15 kWp en < 1 MWp: 0,106 €/kWh (voorjaarsronde 0,112)
  • Zon-PV ≥ 1 MWp: 0,099 €/kWh (voorjaarsronde 0,107)
De voorlopige correctiebedragen 2018 blijven ongewijzigd.

Warmtestaffel Biomassa ≥ 5 MWth
Voor 'Grote ketels, vaste of vloeibare biomassa ≥ 5 MWth' heeft het PBL een nadere analyse uitgevoerd en een nieuw advies voor de warmtestaffel uitgebracht. De staffel begint met
  • een basisbedrag van 0,050 €/kWh voor maximaal 5.000 vollasturen en loopt verder af tot
  • een basisbedrag van 0,047 €/kWh voor maximaal 8.500 vollasturen
Het voorlopige correctiebedrag 2018 blijft 0,017 €/kWh.

Voorjaarsronde
De voorjaarsronde SDE+ sloot op 5 april 2018. In totaal werd voor 5,3 miljard aan subsidies aangevraagd door 4535 projecten. Het totaalbudget van 6 miljard werd dus niet volledig benut. Het merendeel van de projecten betrof Zon-PV projecten.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven