Wegenwachten klaar voor vrijdag de 13e

Gelukschrysanten voor pechvogels langs de weg

Op 13 juli start de vakantieperiode van Midden-Nederland. Het is echter ook ‘vrijdag de dertiende’ en dat is volgens velen een echte ongeluksdag. De wegenwachten in de regio Utrecht zijn daarom niet alleen uitgerust met technische hulpmiddelen. Ze hebben tevens zomerse chrysanten aan boord, die als tegenhanger voor de autopech, uitgereikt worden aan automobilisten. In totaal worden 100 pechvogels op vrijdag de 13e verrast met een kleurrijk chrysantenboeket. De bloemenactie voor pechvogels in de regio Utrecht is een initiatief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars.


Utrechtse ANWB Wegenwacht verrast pechgevallen op vrijdag de dertiende met zomerse chrysanten.

Geluksbloemen
Speciaal voor vrijdag de dertiende zijn boeketten samengesteld met kleurrijke geluksbodes: zomerse chrysanten. De van oorsprong Aziatische bloem staat symbool voor voorspoed en gezondheid. In Japan is de chrysant de nationale bloem en wordt jaarlijks geëerd tijdens het ‘Festival van Geluk’. Om het geluksgevoel over te brengen, is gekozen voor een mix van verschillende soorten chrysanten in zomerse kleuren. Van groot tot klein en van knalgeel tot felroze. Het vrolijke gevoel wordt extra versterkt door de diverse bloemvormen en een speelse bloemschikking.


Pechvogel Loretta (28) uit Eemnes krijgt donderdag het eerste chrysantenboeket van ANWB wegenwacht Jennifer.Feiten en cijfers
Met in totaal 1,2 miljoen pechhulp verleningen per jaar is de ANWB in heel Nederland met 900 wegenwachten 24 uur per dag, zeven dagen per week actief. In negen van de tien gevallen kan na tussenkomst van de Wegenwacht de automobilist de weg met de eigen auto weer vervolgen.

bron: Alpha Communications
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven