Asocolflores en AgroCheck samen achter wanbetalers aan

Asocolflores, de Vereniging van Colombiaanse Bloemenexporteurs (The Association of Colombian Flower Exporters), en AgroCheck, leverancier van debiteureninformatie en internationaal incassobureau voor de sierteelt, zijn recent een samenwerking aangegaan om het debiteurenbeheer voor Colombiaanse kwekers en bloemenexporteurs te verbeteren.

De samenwerking is een belangrijk voordeel voor de Colombiaanse bloemenproducenten en hun portefeuille. Beschikking hebben over krediet- en debiteureninformatie van nieuwe potentiële klanten is de sleutel tot het bereiken van veilige handel en het voorkomen van schades binnen de bedrijven. De internationale incassodiensten zijn hier ook een belangrijk onderdeel van. Bloemenexporteurs kunnen veiliger zaken doen, hebben meer grip op hun betalingen en versterken het hele exportmodel. Tijdens de presentatie van AgroCheck, die in mei 2018 plaatsvond in Colombia, waren zowel Asocolflores als AgroCheck ervan overtuigd dat een samenwerking de beste oplossing is.

“Afgelopen mei heb ik Bogotá en Rionegro bezocht om de problemen te bespreken die Colombiaanse kwekers hebben met slecht betalende klanten en een presentatie te geven hoe de kwekers dit kunnen verbeteren”, zegt Mark Weitjens, directeur van AgroCheck. “De afgelopen drie jaar zagen wij dat steeds meer Zuid-Amerikaanse bedrijven het slachtoffer werden van dubieuze debiteuren. In veel gevallen waren dit debiteuren die wij al jarenlang in onze database kennen met een negatieve geschiedenis. Sommigen van hen deden zaken met Nederlandse bloemenexporteurs, lieten grote schulden achter en begonnen vervolgens opnieuw onder een andere naam. Veel bloemenexporteurs in Nederland kennen deze dubieuze debiteuren inmiddels met als gevolg dat deze debiteuren bloemen beginnen te kopen in Zuid-Amerika aangezien niemand hun geschiedenis daar kent. Wij zijn er om de kwekers te helpen en ik weet zeker daar de juiste partij voor te zijn. Een eenvoudige check in onze database laat zien of er positieve of negatieve geschiedenis bekend is over een debiteur en als we de debiteur niet kennen, maken we een actueel debiteurenrapport.”

Voor AgroCheck is dit een geweldige kans. Mark: “Sinds de laatste twee jaar doen wij steeds meer zaken met klanten uit Zuid-Amerika, maar de groei was nog niet heel groot. Door samen te werken met Asocolflores bereiken we een hele grote doelgroep in Colombia en kunnen wij hun leden behoeden voor het zaken doen met dubieuze debiteuren. En dit is nog maar het begin, uiteindelijk is het ons doel om een complete internationale database te creëren voor handelsbedrijven in de belangrijkste bloemenproductie landen: Nederland, Colombia, Ecuador en Kenia. Zij leveren allen bloemen aan dezelfde klanten over de hele wereld. Als een leverancier een probleem heeft met een klant en deze informatie met AgroCheck deelt, worden andere leveranciers gewaarschuwd. De ene keer help je andere leveranciers en de volgende keer helpen ze jou.”

“Wij van Asocolflores geloven dat de samenwerking tussen AgroCheck en onze vereniging het hele exportmodel van bloemen veiliger zal maken. Wij hopen dat een groot deel van onze leden gebruik gaat maken van deze mogelijkheid en beginnen met het creëren van een betrouwbare manier om internationaal zaken te doen”, aldus Augusto Solano, President van Asocolflores.

Voor meer informatie: www.asocolflores.org and www.agro-check.nl/en


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven