Forever Plants Group (Kwekerij Zwethlande) kiest voor Holland Gaas

Gezonder telen met insectengaas

De wereldwijde trend naar gezonder telen geldt niet alleen voor voedsel, maar ook voor planten. Forever Plants, een familiebedrijf van de familie Persoon, kweekt planten die de wereld mooier, groener en gezonder maken. Dat doen ze met vrijwel geheel biologische productiemethodes. Om schadelijke insecten buiten te houden, is insectengaas dan veelal onontbeerlijk. De kweker koos voor het Accordeon Systeem van Holland Gaas. Dit systeem met zijn vormvaste vouweigenschappen is opvouwbaar en perfect afsluitbaar. Het zorgt voor optimale ventilatie en beschermt tegen inregenen. Overigens dringen niet alleen allerlei insecten ongewenst naar binnen, maar ook zorgen stof, takjes en vogels voor overlast en dit wordt nu dus voorkomen. Het gebruik van pesticiden is nauwelijks tot niet meer nodig. Door de voordelen van het Holland Gaas Accordeon Systeem wordt het gewas schoner en sterker. Het gebruik van insectengaas levert hierdoor op de lange termijn behoorlijk wat opbrengst voordeel op.


Marcel Schulte en Thom Persoon

Een professioneel installatieteam van Holland Gaas heeft de systemen afgelopen juni bij de Forever Plants Group gemonteerd.

Vragen aan Forever Plants:

Waarom heeft Forever Plants voor het Holland Gaas Accordion Systeem gekozen?
“Het Accordion systeem is erg compact wanneer de ramen dicht zitten door het verloop van de lamellen. Hierdoor is er minimaal lichtverlies. Daarnaast zorgen de duurzame materialen voor een lange levensduur van het systeem. Het systeem is ook in alle mogelijke maasopeningen te verkrijgen, waardoor het systeem helemaal naar onze wens gefabriceerd kon worden.”

Wat zijn de voordelen voor Forever Plants door het gebruik van insectengaas?
“Met het insectengaas kunnen we ervoor zorgen dat plagen van buiten niet de kas in komen. Vrijwel alle gewasbescherming wordt met biologische bestrijders gedaan bij Forever Plants, door de infectiedruk buiten te houden is het makkelijker om uiteindelijk volledig biologisch te telen. Hierbij gaan we bij Forever Plants meer en meer uit van het weerbaar telen van de planten, hoe minder druk van buiten, hoe makkelijker dit te realiseren is. Naast de gewasbescherming zorgt het gaas er ook voor dat we in bepaalde situatie wat eerder kunnen gaan luchten als dit gewenst is. ”

Wat zijn de belangrijkste insecten die bij Forever Plants worden tegengehouden door het insectengaas?
“Luis, witte vlieg en motjes zijn de belangrijkste insecten om buiten te houden. Dit is ook het makkelijkste te bereiken met het ‘luizengaas’ wat is geïnstalleerd. Echter zorgt dit gaas er ook voor dat grotere zwermen van trips en spint worden tegengehouden. ”

Wat zijn de nadelen voor Forever Plants door het gebruik van insectengaas?

“De nadelen zijn voor ons vrij klein. Uiteraard hebben we te maken met ventilatiereductie, echter is dit nadeel beperkt doordat wij tropische planten kweken en de temperaturen in de juiste klimaatcondities best wel wat op mogen lopen. Ook heb je bij insectengaas te maken met een kleine lichtreductie door het systeem wat licht weg neemt. Ook dit effect is dusdanig klein dat we dit niet echt als een nadeel kunnen zien. ”


Wat doet Forever Plants tegen de ventilatiereductie die optreedt bij het gebruik van insectengaas?
“Het gebruik van insectengaas zorgt uiteindelijk voor ventilatiereductie. Dit betekent een andere ventilatiestrategie kiezen ten opzichte van de oude situatie. De ramen zullen dus eerder al wat verder open lopen om dit effect op te heffen. Gelukkig hebben we hier al voldoende ervaring mee doordat het andere gedeelte van ons bedrijf al jaren is voorzien van insectengaas. ”

Zijn jullie tevreden over de montage en het resultaat?

“De montage in een kas die volledig vol staat met planten is best een uitdaging. Dit moest allemaal vanaf de buitenkant gebeuren. Daarom best wel een tijdrovend klusje, maar het resultaat is top.”

Voor meer informatie:
Forever Plants Group
Thom Persoon
Zwethlaan 40
2675 LB Honselersdijk
T: +31 174 622 668
E: Thom@foreverplants.nl
www.foreverplants.nl


Holland Gaas BV
Honderdland 30
2676 LS Maasdijk
T: +31 (0)174 - 516 180
E: s.muijres@hollandgaas.nl
www.hollandgaas.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven