Rinus Bouwman, BSI

Rozen: weinig aanbod uit Afrika

Tholen - “Het rozenseizoen is op dit moment vergelijkbaar met vorig jaar. Niet veel bloemen en weinig vraag," vertelt Rinus Bouwman van importbedrijf BSI. “Wel hebben de Ethiopische kwekers een goede junimaand gehad. Het aanbod was vanuit Kenia niet groot vanwege de regen en de koude nachten, vanuit Ethiopië was het aanbod normaal en waren de prijzen erg goed."

"Na een mooie periode volgen altijd weer slechte weken. Er is nu weinig aanbod uit Afrika. Kenia heeft te maken gehad hevige regenval en nu is daar de winter aangebroken dat zorgt voor een tegenvallende productie. In Ethiopië is het regenseizoen nu ook in volle gang. Die duurt ongeveer tot september. Van wat er wel geoogst wordt, wordt ook niet alles geëxporteerd, omdat de kwaliteit niet goed genoeg is”, vertelt hij.De kwaliteit van de rozen die wel geïmporteerd worden, noemt Rinus ‘wel redelijk’. “Vaak zie je Botrytis, wat je met die regen bijna niet kunt vermijden.”

In West-Europa houdt het mooie weer naar verwachting nog even aan. “In de bouwvak, de populairste vakantieweken, zijn de rozenprijzen altijd slecht, zo leert de ervaring. Zodra men in augustus terugkomt van vakantie, worden er weer bloemen in huis gehaald. Normaal gesproken trekken de prijzen de tweede week van augustus weer aan."

Rinus Bouwman
Bouwman Snijder Importservice
Legmeerdijk 313
1431 GB Aalsmeer
M +31(0)6 51 205 619
T +31(0)297 230 555
F +31(0)297 230 568
E: rinus.bouwman@bsibv.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven