30MHz gaat in zee met Hort Americas

Ook Noord-Amerikaanse markt wil met bruikbare data telen

30MHz heeft in de zoektocht naar afzet ook Amerika aan het internationale lijstje toegevoegd. De aanbieder van het agrarische sensorplatform gaat in zee met tuinbouwleverancier Hort Americas. Hort Americas heeft in de Verenigde Staten een uitgebreid netwerk, dat naast het thuisland ook Canada, het Caribisch gebied en Mexico bestrijkt. Hort Americas is de eerste Noord-Amerikaanse distributeur van 30MHz-technologie.

Bruikbare gegevens van gewassen
Hort Americas is gevestigd in Bedford, Texas, en werkt samen met leveranciers van tuinbouwproducten van over de hele wereld. Op die manier levert het bedrijf de nieuwste producten aan de Noord-Amerikaanse horti- en agrisector.

30MHz hoefde niet lang na te denken toen het door Hort Americas benaderd werd. "Noord-Amerikaanse telers zijn steeds vaker op zoek naar bruikbare gegevens van hun gewassen. Maar hebben geen tijd voor complexe systemen die hun gegevens in grote hoeveelheden opslaan en waarbij het erg lang duurt om waardevolle inzichten te distilleren. Hort Americas begrijpt de specifieke uitdagingen en behoeften van de Noord-Amerikaanse land- en tuinbouw en hoe onze agri-innovatie daar ingezet kan worden" ziet Cor-Jan Holwerda, Director of Customer Affairs. "Hort Americas blijft zoeken naar geavanceerde technologie die problemen oplost en antwoorden biedt op de vragen die onze klanten ons stellen. We zijn ervan overtuigd dat de productportfolio van 30MHz precies dat doet," voegt oprichter en general manager van Hort Americas Chris Higgins toe.

Het sensorplatform voor land- en tuinbouw
Het 30MHz dataplatform heet ZENSIE en is in nauwe samenwerking met professionals uit de horti- en agrisector ontwikkeld. Het platform haalt nauwkeurige, realtime gegevens op uit 30MHz sensoren en klimaatsystemen. Deze data is eenvoudig te vertalen naar inzichtelijke grafieken, diagrammen en heatmaps. Ook kun je notificaties instellen en dashboards delen. Zo houd je al je statistieken zoals VPD, dauwpunt, temperatuur, vochtigheid en bodemvocht bij op één centrale en gebruiksvriendelijk plek die toegankelijk is via elke smartphone, tablet of pc, aldus 30Mhz.

Gegevens op gewasniveau helpen telers hun planten en groeimilieus beter te begrijpen. 30MHz biedt monitoring op microniveau naast sturing op macroniveau via klimaatcomputers. Het één sluit het ander dus niet uit. "Via de ZENSIE API werken we samen met klimaatexperts zoals LetsGrow en Sercom. Het is ook mogelijk om je klimaatcomputer te koppelen aan Klimlink. De gegevens uit het klimaatsysteem worden hiermee ook weergegeven in het ZENSIE platform en kunnen makkelijker worden bewerkt."

Voor meer informatie:
Hort Americas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven