Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kindercorso vaart mee tijdens Varend Corso Westland op 3, 4 en 5 augustus

Ook dit jaar zal het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. Het is het zesde jaar op rij dat het Kindercorso mee vaart. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen. Ze hebben hun ontwerpen gebaseerd op het thema van dit jaar: Helemaal Hollands! Het prachtige resultaat kan iedereen gratis komen bekijken op 3, 4 en 5 augustus in de wateren van het Westland.



Kindercorso
Voor de zesde keer is een kindercorso aan de stoet van het Varend Corso toegevoegd. De 7 boten van het kindercorso is een verrijking voor het corso waarmee ook de jongere deelnemers van 8 tot 14 jaar een eigen plekje hebben te midden van de overige boten. Ook zal er minimaal één speciale ‘tienerboot’ voor 12 t/m 18 jarigen meevaren met het corso. De vletten voor het kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld. De kinderen bedenken zelf het ontwerp en versieren ook zelf hun boot. Tijdens het hele corsoweekeinde zijn de 7 boten van het kindercorso te bewonderen op de Westlandse wateren. Afgelopen jaar waren er meer dan een half miljoen bezoekers die de boten en hun prachtige versiering kwamen bewonderen tijdens dit gratis driedaagse spektakel op het water en op de kade.
 
Feest op het water én de wal
Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Meer informatie:
Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.

 
Publicatiedatum: