3,8 miljoen euro voor innoverende MKB-bedrijven

De provincie Zuid-Holland stelt 3,8 miljoen euro subsidie beschikbaar aan innoverende MKB-bedrijven. 155 ondernemers in Zuid-Holland hebben een subsidie ontvangen voor een zogeheten Haalbaarheids- en innovatieadviesproject, verdeeld over de verschillende topsectoren. Vijftien daarvan vallen onder de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, en acht onder Agri & Food.

Met de jaarlijks terugkerende subsidie kunnen bedrijven haalbaarheidsprojecten uitvoeren. Hiermee brengen zij in kaart wat de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject zijn. De vraag heeft betrekking op nieuwe kennis voor vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Veel gehonoreerde projecten dragen bij aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen als voedselveiligheid, duurzame energie, robotisering, logistieke ketens en gezondheidszorg.


Uitreiking eerste su
bsidies
Op maandag 9 juli kregen de zes eerste bedrijven hun subsidie uitgekeerd, waaronder Vitro Laboratorium Zuidgeest B.V. uit Naaldwijk voor het project ‘Robotisering weefselkweek'. Dit betreft een haalbaarheidsonderzoek naar een robot die werk dat nu in lage lonen landen wordt gedaan, terug naar Nederland zou moeten halen. Hierbij is een hogere en stabielere constante kwaliteit van de planten belangrijk en tevens moet het project de transportkosten en transportrisico's uitsluiten door de in- en export van tere, kwetsbare planten te stoppen. Namens het bedrijf was Aad van der Knaap van KP Holland aanwezig om het haalbaarheidsproject toe te lichten.

MKB-innovatiestimulering
De subsidies maken deel uit van de regeling MKB-innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland van de provincie Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken stellen in 2018 beide € 7 miljoen beschikbaar voor deze subsidieregeling. In december van dit jaar worden de subsidies vergeven aan bedrijven die met anderen willen samenwerken om meer uit hun R&D te halen. Dit zijn meer kostbare projecten waar meer subsidie beschikbaar voor is (tot maximaal 350.000).

Aanvragen R&D samenwerking indienen
Tot 6 september 2018 17.00 uur kunnen Zuid-Hollandse MKB-ondernemers voor deze subsidieregeling aanvragen indienen voor de tender R&D-samenwerkingsprojecten. Voor vragen over deze subsidieregeling en voor het indienen van de R&D-samenwerkingsprojecten kunnen ondernemers terecht bij het Klant Contact Centrum en het e-loket van de Provincie Zuid-Holland. En zie voor meer info www.pzh.nl/mitzh.


Meer informatie en een overzicht van alle gelukkigen vindt u hier.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven