Bloemenhuis Rogeab ontvangt certificering Barometer Duurzame Bloemist

Op maandag 9 juli heeft eigenaar en bloemist Els Heinen van Bloemenhuis Rogeab uit Bunschoten-Spakenburg de certificering Barometer Duurzame Bloemist status zilver uit handen van de wethouder van duurzaamheid en milieu Bert Koops mogen ontvangen.

Met het afgegeven certificaat van de Barometer biedt Heinen de garantie dat zij duurzaam onderneemt en een percentage duurzame bloemen inkoopt. Dit is ook belangrijk voor bedrijven die bij haar duurzaam willen inkopen. Het percentage duurzamere bloemen en planten dat Heinen inkoopt is bijna 48 procent.Vijf maanden heeft Heinen erover gedaan om de certificering duurzaamheid in de wacht te slepen. "Het ging eigenlijk wel een beetje vanzelf. We scheiden ons afval al en onze verlichting was al energiezuinig. Zo hebben we gasontladingslampen en is het logo op de buitenwand met LED-verlichting. Het hielp natuurlijk wel dat we een relatief nieuw pand hebben."

Verduurzamen moet geen geld kosten
De winkel van de eigenaresse is negen jaar oud. Het is een ruim opgezette en moderne winkel van 120 m2 waar voor iedere prijsklasse iets te vinden is. Heinen hoopt verder een voorbeeld te zijn voor andere ondernemers. Ze geeft toe dat de kosten wel een drempel waren. "Verduurzamen zou geen extra geld moeten kosten. Dat is de omgekeerde wereld. Je zou er beloond voor moeten worden."

Voor meer informatie:
Bloemenhuis Rogeab
Kerkstraat 21
3751 AR Bunschoten
www.rogeab.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven