Woonplanten van 2019 zijn bekend

Ook in 2019 zet Mooiwatplantendoen.nl iedere maand een kamerplant of groep kamerplanten in de spotlight. Tijdens de fotografie wordt rekening gehouden met de stijltrends van 2019. Met de gemaakte beelden en de teksten voor de consument hoopt men bovendien aan te sluiten bij het groeiplatform ‘Interior’, waarmee consumenten verleid worden om 'met planten van hun huis een thuis te maken'. Daarnaast inspireert Mooiwatplantendoen.nl media met interessante weetjes en mooi beeldmateriaal dat aansluit bij de consumentenbehoeftes van 2019.Hoe worden de producten geselecteerd?
De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (1 à 2 seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien kijkt men of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

Tijdig kunnen inhaken

De lijst wordt naar eigen zeggen nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen, producenten en pers voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo optimaal te profiteren van alle aandacht. De teksten en de fotografie komen zo snel mogelijk na voltooiing beschikbaar voor alle partijen.

De woonplanten van 2019:
Januari - Kentia
Februari - Varens
Maart - Potlelie
April - Begonia
Mei - Badkamerplanten (Tillandsia, Ficus pumila, Adiantum, Spathiphyllum)
Juni - Zonnebloem
Juli - Monstera
Augustus - Vleesetende planten (venusvliegenval, Sarracenia, Drosera, Nepenthes)
September - Grootbladige Ficus
Oktober - Cymbidium
November - Calathea
December - Kerstster

bron: Mooiwatplantendoen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven