Flynth:

Subsidiepotje voor verwijderen asbest is leeg

Er is op dit moment geen budget meer voor de subsidie verwijderen asbestdaken (SVA). Het budget is voor dit jaar overschreden, dit was 17,5 miljoen euro. Op dit moment is onduidelijk of en wanneer er nog extra budget komt. Had u nog een aanvraag willen indienen? Flynth adviseert om dit dan alsnog te doen, omdat dit toch kan lonen.

Er werd al verwacht dat het subsidieplafond ruim voor het einde van het jaar zou worden bereikt. In 2017 was het budget namelijk nog 26,2 miljoen euro.

Welk budget voor 2019?
De subsidie 'Verwijderen asbestdaken' is in 2016 gestart als opvolger van de MIA/Vamil op asbestsanering. De looptijd van de subsidie was bedoeld tot 2020. Er was een totaal budget van 75 miljoen euro. Door een versnelling in de sanering van asbest zijn de jaarlijkse budgetten vaak naar voren geschoven.

Het totale budget dat van 2016 tot 2018 is benut, is 58,5 miljoen euro. Dit zou betekenen dat er voor 2019 nog 16,5 miljoen euro beschikbaar is. Dit is momenteel nog niet zeker, hierover zal het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beslissen.

Heeft u in 2018 asbest gesaneerd of gaat u dit nog doen? Dien dan toch een aanvraag in, adviseert Flynth. De RVO heeft aangegeven dat de subsidieregeling wel open blijft. De indieningstermijn van 6 maanden na uitvoering van de sanering blijft gelden.

Waarschijnlijk zal dit het volgende betekenen: komt er op 1 januari 2019 weer budget beschikbaar voor deze regeling? Dan komen eerst de aanvragen van 2018 hiervoor in aanmerking (op volgorde van binnenkomst). Dien daarom zo snel mogelijk na de sanering van het asbest uw subsidieaanvraag in. Hiermee vergroot u de kans dat u alsnog subsidie ontvangt.

Voor meer informatie:
Flynth
www.flynth.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven