Kas voor kinderdagverblijf valt in de prijzen tijdens HortiHeroes

Tholen - Op donderdag 5 juli vond het Herofestival van HortiHeroes plaats. Gastheer dit keer was Priva. Jong talent en bekende koppen uit de sector waren naar De Lier afgereisd om te netwerken en om te luisteren naar de pitches van deelnemers van het Academy-programma. Vijf teams pitchten hun idee om de glastuinbouwsector naar een hoger niveau te tillen. De beste pitch werd beloond met een cheque van 25.000 euro.


Artie Dewnarain (KUBO), Maartje Verdult (Intergreen) en Steven Timmers (RedStar)

Het winnende team was HortiCity. Zij pitchten het idee om een dakkas op een kinderdagverblijf te bouwen. De jury vond dat dit team in drie maanden tijd de meeste progressie had geboekt en dat het businessplan veel potentie had. En als klap op de vuurpijl had dit team de eerste klant voor hun project al in de zaal zitten.

Het start-up programma dat jong talent uit de sector innovatieve vaardigheden bijbrengt is nu drie maanden onderweg. In de komende negen maanden worden de jongeren binnen hun bedrijf begeleid bij het implementeren van innovaties.


Aan de pitches van de deelnemers van het academy-programma, gingen een hele rits sprekers vooraf. Onder meer Ted Duijvestijn namens Greenport West-Holland, TEDx spreker Paul Rulkens en oprichter van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg waren uitgenodigd om een praatje te houden.

Samenwerken en innoveren
Samenwerking was het woord dat het meest werd genoemd. Ted Duijvenstijn: "Samenwerken is een modewoord. En we kunnen het wel, maar we zijn toch nog wel heel erg intern gericht." Stefan van Harn van Achmea stipte aan dat de verhoudingen aan het verschuiven zijn. "Jullie worden allemaal meer verzekeraars en wij worden een beetje meer tuinders."

Niet alleen de sprekers noemden samenwerken als dé manier om te innoveren, uit de pitches van de jonge talenten bleek dat zij het effect ervan ook door hadden. Maar hoe kun je innoveren als je al tot de absolute top behoort? Om die vraag te beantwoorden stapte Paul Rulkens het podium op.

De dag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven