RedStar en Looye Kwekers willen samen verder gaan

RedStar en Looye Kwekers willen samen verder gaan. 
Dat maakten de families Van der Kaaij en Looije als eigenaren vandaag bekend aan hun ondernemingsraden, personeel, klanten, zakenrelaties en anderen. De nieuwe onderneming zal zich met de naam Looye Kwekers op het hogere smaak- en marktsegment van tomaten richten. De startomzet bedraagt 180 miljoen euro.

De beide families verwachten dat de groei van de nieuwe onderneming hun medewerkers veel kansen zal bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Het samengaan zal dus zonder gedwongen ontslagen plaatsvinden. De huidige algemeen directeur van Looye Kwekers, Heleen van Gulik, zal leiding gaan geven aan het nieuwe bedrijf. De CEO ad interim van RedStar, Kees van Oostenrijk, zal aftreden na het samengaan. Aandeelhouders van Looye Kwekers worden de familie Looije, de Liefdadigheidsstichting Theo en Sophia van der Kaaij (nu nog De Eik geheten) en, met een kleiner aandeel, de kinderen van Cor en Dirk van der Kaaij.

Wereldwijd actief met merken
Looye Kwekers en RedStar zijn toonaangevende kwekers van smaakvolle tomaten en wereldwijd actief. Ze opereren als onafhankelijke familiebedrijven met zowel directe levering aan grote retailketens als via handelsbedrijven. Looye Kwekers is gespecialiseerd in troscherry- en trostomaten. Met de merken 'Honingtomaten' en 'Joyn' heeft zij een bijzondere positie in de markt. 

RedStar is vooral sterk in specialties in het segment onder de 30 gram. Bekende merken die zij voert zijn 'RedStar Romantic' en 'RedStar Red Desire'. De bedrijven hebben vestigingen in De Lier, Naaldwijk, Burgerveen, Dinteloord, Voorne-Putten, Bergschenhoek en Luttelgeest en een deelneming in Thanet Earth in het Verenigd Koninkrijk.

Schaalvergroting
"Met het samengaan spelen de beide families in op de schaalvergroting die plaatsvindt in de markt van groenten en fruit, zowel aan de zijde van de aanbieders als bij afnemers", verklaren de bedrijven. In die markt willen zij met merken hun positie blijvend versterken en de zelfstandige status behouden als 'bedrijf van families'. 

De komende periode wordt het samengaan verder uitgewerkt en krijgt het nieuwe bedrijf vorm. Bij deze uitwerking onderkennen beide families de lopende rechtszaken tegen RedStar over terugvordering van eerder ontvangen Europese subsidies. Het nieuwe bedrijf richt zich op de toekomst met als doel om mens en natuur zinvol te laten groeien. Om smaak te geven en daarvan te kunnen genieten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven