Studenten lopen stages in het Westland en volgen masterclasses bij DFG

Vrijdag 22 juni is het DFG-Lentiz traject afgesloten bij Hamiplant. Dit traject is een nauwe samenwerking tussen Lentiz en Dutch Flower Group, waarbij mbo-studenten Business & Management 7 maanden stage lopen bij een van de Westlandse bedrijven van Dutch Flower Group.Tijdens deze stage draaien de studenten mee op verschillende afdelingen. Hierdoor ontwikkelen zij een goed beeld van verschillende disciplines binnen een bedrijf en de onderlinge verhoudingen en samenwerking. Mentoren uit het bedrijf begeleiden de studenten tijdens het werk en gedurende de uitvoering van twee praktijkopdrachten. Bovendien volgen de studenten masterclasses op gebied van sales, inkoop, supply chain management, HRM, lean management en “blik op de branche”, verzorgd door professionals uit de praktijk.

Het afgelopen schooljaar hebben in totaal 9 studenten van Lentiz stage gelopen bij diverse Dutch Flower Group bedrijven. Ter afronding hebben de studenten d.m.v. een korte pitch hun onderzoeksresultaat gepresenteerd.

November 2018 start een nieuwe groep van 11 studenten. Dutch Flower Group wil op deze manier een constructieve invulling geven aan onderwijs dat aansluit op het bedrijfsleven, waardoor studenten zich verder kunnen ontwikkelen voor een professionele toekomst binnen de glastuinbouw.

bron: World Horti Center

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven