Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardse Orchids treedt toe tot MPS Productproof

Phalaenopsisproducent Aardse Orchids uit Zuidbroek is op 3 juli jl. toegetreden tot de groep MPS-ProductProof gecertificeerde bedrijven binnen de sierteelt sector. De certificering van Aardse is naar eigen zeggen een bevestiging voor het al jarenlang kweken van prachtige Phalaenopsis orchideeën met steeds minder gewasbeschermingsmiddelen en steeds meer biologische methoden.

Aardse Orchids uit Zuidbroek heeft veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen en invoeren van deze teeltwijze. Onlangs is ook door vele andere kwekers binnen de sector de ambitie uitgesproken om op korte termijn over het MPS Productproof-certificaat te beschikken, wat Aardse een goede ontwikkeling vindt.

De nieuwe certificering van Aardse Orchids zou een logische vervolgstap zijn op de certificaten MPS-ABC en MPS-GAP, waarover het bedrijf reeds beschikte. MPS-ABC was al een eerste stap op weg naar een aantoonbare duurzame bedrijfsvoering. Het MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren en omvat eisen voor de productie op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. "Al deze certificeringen zijn voor Aardse Orchids belangrijk omdat de Phalaenopsis van Aardse Orchids veelal via internationale retailers hun weg naar de consumenten vinden, die meer en meer vragen naar duurzame producten."

Recentelijk ontving Aardse Orchids ook een zeer positieve uitslag van een onderzoek -uitgevoerd door een onafhankelijk instituut- naar de kwaliteit van haar Phalaenopsis orchideeën, die beoordeeld werd met het predicaat ‘zeer goed’.


Voor meer informatie:
Aardse Orchids
De Akkers 19
9636 CB Zuidbroek
T: 31 (0)598-36 47 47
E: info@aardseorchids.nl
www.aardseorchids.nl
Publicatiedatum: