Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dijk van Dijk wint Hydrangea Houdbaarheid Award 2018

De Hydrangea macrophylla Magical Revolution van kweker Dijk van Dijk, Masters in Hydrangea uit De Lier, heeft de Royal FloraHolland Hydrangea Houdbaarheid Award gewonnen. De award is eind juni door productmanager Michel Verbeek uitgereikt aan Robin van Dijk. Op nummer twee eindigde Caipirinha, vorig jaar de winnaar van de eerste award.
 
De Hydrangea houdbaarheid benchmark is onderdeel van het initiatief ‘verbeteren houdbaarheid Hydrangea in de keten’. In 2017 is het Product Markt Plan Hydrangea opgesteld door het Productmanagement van Royal FloraHolland in samenwerking met de FPC kamer- en tuin Hydrangea. Doel van dit initiatief is het creëren van bewustwording over de houdbaarheid van Hydrangea (hortensia) in de keten en bij de consument. In de benchmark wordt de keten van kweker tot consument nagebootst in het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De resultaten uit de benchmark gebruiken de Hydrangea kwekers van Royal FloraHolland om de houdbaarheid van Hydrangea te verbeteren.



Negen kwekers stuurden in totaal twintig Hydrangea soorten in voor de houdbaarheidstest. Het Kenniscentrum van Royal FloraHolland in Aalsmeer heeft de test uitgevoerd onder leiding van Kwaliteitsadviseur Cees van Luling.

Alle producten hebben vier dagen in de transport simulatie gestaan. Daarna zijn de planten de zogenaamde consumentenfase ingegaan. Dat betekent dat alle planten onder gelijke licht, dag-nachtritme, watergift en temperatuur omstandigheden zes weken zijn getest in een consumenten simulatie.
 
De planten zijn door veertien kwekers en productkenners van Royal FloraHolland beoordeeld op bloemkwaliteit, bladkwaliteit en als geheel.

Royal FloraHolland zal in 2019 opnieuw een benchmark houdbaarheid organiseren en hoopt dan op een nog grotere deelname ook van de breeders van Hydrangea.

bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: