Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een bezoek aan de grootste bloemenmarkt van Frankrijk

De Rungis markt ligt minder dan 8 km buiten Parijs. Het is de grootste voedsel- en tuinbouwmarkt ter wereld, waar groothandelaren hun ochtenden doorbrengen met het aanbieden van o.a. bloemen en groen aan bloemisten uit de stad.

Een rondje maken op Rungis is Parijs zien van een hele andere kant als het typische toeristenvermaak. In het bloemenpaviljoen en de twee bijbehorende kassen zul je moeilijk Engelssprekenden vinden tussen de karren duwende medewerkers en klanten, die hun vrachtwagens volladen met kleurrijke ‘pivoines’ (pioenrozen) en ‘oeillets’ (anjers).

Als je je wilt laten meesleuren in een wervelwind van verse snijbloemen en rap sprekende Franse bloemisten, hoef je alleen maar deel te nemen aan een officiële rondleiding, de markt als gast te bezoeken van iemand met een koperskaart of een Airbnb Experience te boeken met een bloemist van Mėmė Dans Les Orties in Montmartre, zoals Condé Nast Traveler onlangs deed.

Publicatiedatum: