Salon du Végétal ontvangt meer dan 10.000 bezoekers

De Salon du Végétal sloot een week geleden zijn deuren in Nantes. Het totale bezoekersaantal kwam uit op 10.197, wat min of meer evenveel is al vorig jaar.

Enkele hoogtepunten van de show zijn:
  • Een levendige gala-avond, uniek in zijn soort in de sector, met meer dan 1000 exposanten en bezoekers op de esplanade van het Exhibition Centre.
  • Bezoeken van verschillende buitenlandse delegaties (Chinese tuinarchitecten, Italiaanse kwekers, Amerikaanse detailhandelaren, Europese journalisten en meer).
  • De Innovert-wedstrijd met prijzen voor 14 innovatieve nieuwe ideeën, een jury van hoog kaliber en een prijsuitreiking gepresenteerd door Carole Tolila, co-presentator van tuinprogramma ‘Silence, ça pousse!’ (Stil, het groeit)
  • Bloemschikdemonstraties met de regionale kwalificatierondes voor de wedstrijd ‘Meilleurs Apprentis de France Paysage’, bloemendemonstraties, etc.
  • Een conceptwinkel voor bloemisten met de kleuren van de huidige Boho-trend 
  • De nieuwste merchandisingstrends op beursstands en in de Retail Corner
  • Mooie aankleding, met name op de esplanade en het jonge planten dinerbuffet gemaakt door de Collectif Vent d'Ouest


Stuurcomité
Op donderdag 21 juni was er een bijeenkomst van de organisatoren van Salon du Végétal en leden van Val'hor, die de families vertegenwoordigen waaruit de gecombineerde brancheorganisatie bestaat (Productie-detailhandel, Landschapsarchitectuur & Bloemsierkunst). BHR voorzitter Thierry Browaeys kondigde de oprichting aan van het stuurcomité dat de Salon du Végétal nog steviger op de kaart moet gaan zetten en degenen die met bloemen en planten werken nauwer aan de Salon du Végétal moet verbinden. Elke familie heeft zijn eigen codes, geschiedenis en manier van werken, zei hij, maar nu is het tijd om allemaal dichter bij elkaar te komen. Mikaël Mercier, voorzitter van Val'hor, prees het initiatief als een vernieuwing in de sector. 

Voor meer informatie:
Salon du Végétal
Tel: +33(0)2.41.79.14.17
Fax +33(0)2.41.45.29.05
salon@bhr-vegetal.com
www.salonduvegetal.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven