Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Betere afdekking, minder algen”

Tholen - "Door het zelfdrijvende materiaal blijft de afdekking beter liggen op bassins. En betere afdekking betekent minder tot geen algen in het regenwater." Aan het woord is Bas van der Elst van Hendic. Het bedrijf vernieuwde onlangs het product Delafloat tot een probleemloos anti-algensysteem.


Oplossing tegen algengroei
Silo- en bassinbedekking Delafloat biedt een oplossing tegen algengroei in het bassin door het wateroppervlak af te dichten. Dat gebeurt met een speciaal hiervoor ontwikkeld drijfzeil, dat dankzij de achtvormige noppenstructuur vacuĆ¼m aan het wateroppervlak gezogen zit. Delafloat is een product van moederbedrijf DL Plastics B.V..



Gesloten systeem
Onlangs heeft DL Plastics Delafloat vernieuwd. Voorheen werd het drijvende systeem op zijn plaats gehouden met banden en elastieken. "Nu is het een compleet gesloten systeem dat alle storm en wind kan trotseren", vertelt Bas.



"De reflecterende witte laag van de afdekking weerkaatst het zonlicht en vermindert het opwarmen van het water. Zo gaat het verdamping en algengroei tegen."


Voor meer informatie:
Bas van der Elst
Hendic B.V.
Goirkesstraat 1 a
4885KS Achtmaal
the Netherlands
T. +31 (0) 76 597 666 5
info@hendic.nl