Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler in beeld: Van Geel Orchideeën

OZ Planten werkt al jarenlang samen met Van Geel Orchideeën uit Erica. Die samenwerking heeft vorig jaar geleid tot de lancering van het huismerk Jennie’s Choice. Een prachtige orchideeën mix met een ‘personal touch’ door een met het seizoen wisselende uitstraling. Op de website van de exporteur staat de kweker deze maand in het middelpunt van de aandacht.



Van vader op (schoon)zoon
Van Geel Orchideeën is een echt familiebedrijf. In 1977 kwamen Rien en Ada van Geel naar het Drentse Erica. Rien specialiseerde zich in het kweken van chrysanten. Het bedrijf groeide in verloop van tijd en kreeg een steeds grotere oppervlakte. In 2012 namen schoonzoon Johan Booster en zoon Martijn van Geel de kwekerij over.



In 2019 zal het bedrijf verder groeien tot een totale oppervlak van 47.500 m2 phalaenopsis en 50.000 m2 chrysanten. Met een enthousiast team van 35 mensen maken ze de wereld elke dag een beetje fleuriger. Het assortiment bestaat uit meer dan 100 verschillende rassen. Hierdoor is de kweker in staat een mooie bonte kleurrijke mix samen te stellen.



Duurzaam
Van Geel Orchideeën is veel met het begrip duurzaamheid bezig en wel op verschillende vlakken. Op het gebied van arbeid, omdat men alle werknemers de kans wil geven om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf: op het gebied van energie, omdat men zo energie zuinig mogelijk wil telen (op dit moment worden 2200 zonnepanelen geïnstalleerd en verkent men de mogelijkheden op het gebied biovergister, aardwarmte en andere kleinere bespaar mogelijkheden), op gebied van verpakkingen, waarbij men inzet op minder plastic en op het gebied van houdbaarheid, waarbij externe partijen voortdurend de planten aan tests onderwerpen. Verder worden nutriënten opgevangen en opnieuw gebruikt en en worden plagen op biologische wijze aangepakt.

bron: OZ Planten
Publicatiedatum: